Arsuz Zilli Deresi Köprüsü’nde sona doğru

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dair Başkanlığı tarafından yapımı devam eden Zilli Deresi Köprüsü’ndeki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Zilli Deresi üzerinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayarak, geçtiğimiz yıllarda tamamen yıkılan Zilli Deresi Köprüsü’nün yerine 64 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edildiğini söyleyen Başkan Culha, köprünün Çengen Mahallesi’nden başlayıp Madenli, Üçgüllük, Akçalı, Hacıahmetli, Höyük ve Höyük – Avcılarsuyu karayollarına alternatif bir yol güzergahı oluşturacağını söyledi.
Köprü ayakları yükselen ve yapımı hızla devam eden köprünün en kısa sürede faaliyete başlayacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Zilli Deresi Köprüsü’nün İskenderun-Arsuz karayoluna alternatif bir güzergah oluşturmasının yanısıra, halkın da ulaşımını kolaylaştıracağını dile getirdi.
Zilli Deresi Köprüsü’nün halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeniden yapıldığını ifade eden
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu köprü köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizle, şehir merkezindeki mahallelerimizi birbirine bağlarken aynı zamanda halkımızın da şehre ulaşımını daha da kolaylaştıracak. Vatandaşlarımız hem daha kısa sürede, dolanmadan şehir merkezine ulaşacaklar, hem de Arsuz yolu üzerinde yaşanan yoğunluk da bir nebze olsun azalacak. Bu nedenle bu köprüyü Arsuz için çok önemsiyoruz. Bu köprünün yapılmasında başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

IMG_0835 IMG_0839 IMG_0870

Önceki İçerikKÖRFEZ İSKENDERUN SPOR 3 FUTBOLCU İLE YOLLARINI AYIRDI
Sonraki İçerikDÜRÜST İNSAN, VELİ KORKMAZ