NİHAL ATAKAŞ CAMİİ’NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

İskenderun Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde projelendirilen ve hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından sahil bulvarına yaptırılacak olan Nihal Atakaş Camii’nin temeli dualarla atıldı.Temel atma töreninin ardından büyük bir heyecan içinde beklenen ve İskenderun’un simgesi konumunda olacak olan caminin protokolü ise, Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iş adamı Recep Atakaş tarafından imzalandı.Temel atma törenine; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.)Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanları, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, çevre belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve İskenderun halkı katıldı.
Tören, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İlk olarak konuşma kürsüsüne gelen hayırsever iş adamı Recep Atakaş, birkaç yıldan beri eşi Nihal Atakaş ile cami yaptırmayı düşündüklerini ancak, bunun neresi hakkında olacağı hakkında fikirlerinin olmadığını belirterek, “İskenderun Belediye Başkanımız Seyfi Dingil, şu anda bulunduğumuz alanın camii için uygun olduğunu söyledi ve camii yaptırmaya karar verdik. Camiler toplumsal dayanışmanın, bütünleşmenin sağlandığı, birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü ruhunun kazandırıldığı, dini bilgilerin, güzel ahlakın, doğruluğun ve dürüstlüğün öğretildiği kutsal mekânlardır. 2500-3000 kişinin rahatlıkla ibadet edebileceği Nihal Atakaş Camii’nin tamamlandığında tıpkı bir gerdanlık gibi, İskenderun sahiline güzelliğine güzellik katacağını düşünüyorum. Çünkü camilerimiz omuz omuza ibadet edilen ve milletimizin saflarını sıklaştırmaya hizmet eden önemli mabetlerdir. Bu caminin yapılmasına vesile olan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunar, temel atma törenimizin hayırlara vesile olmasının dilerim” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un güzelliğine güzellik katacak olan Nihal Atakaş Camii’nin yapımından duyduğu mutluluğu ve sevinci dile getirdi. İskenderun’un hizmetlerle hızla ilerleyen bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Seyfi Dingil, Camilerimiz birliğimizin ve dirliğimizin simgedir. Allah en kısa sürede bu camimizde namaz kılmayı, dua ve secde etmeyi bizlere nasip etsin! İskenderun Belediyesi olarak iktidarımızı da arkamıza alarak Yeni İskenderun’u inşa ediyoruz. TOKİ, Feyezan Kanalı, Kentsel Dönüşüm ve temelini atacağımız Nihal Atakaş Camiimizle İskenderun artık, daha modern ve çağdaş bir kent olacak. Bu camimizi kentimize kazandıran hayırsever iş adamımız Recep Atakaş’a İskenderun halkı olarak sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca başta olmak üzere protokol mensupları ve davetliler tarafından Nihal Atakaş Camii’nin temeli dualarla atıldı, kurbanlar kesildi.
Daha sonra İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesislerde Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından caminin protokolü imzalandı.

cami 1 cami 4 cami 8 cami 10 cami 12 cami13 cami15