Arsuz’un geleceğini planlıyoruz

İhtisas OSB istişaresi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Antakya Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Tahsin Kabaali ve yönetim kurulunun davetlisi olarak, Hatay ve Türkiye ekonomisine katkı sunan Antakya OSB’deki bazı fabrikaları gezdi. Karşılıklı sohbet ve fikir alışverişi şeklinde geçen teknik inceleme gezisinde Başkan Nazım Culha’ya meclis üyeleri de eşlik etti.
Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali eşliğinde OSB’de gerçekleşen toplantının ardından, Mat Yapı Kimyasalları İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.(MATKİM) ile çelik boru sektöründe en iyiler arasında yer almayı başaran Hatboru Çelik Boru San. ve Tic. Ltd. Şti.’yi gezen Başkan Culha ve meclis üyelerine yatırım alanlarını incelerken iş güvenliği konusunda gerekli önlemlerin aldırılması da dikkatlerden kaçmadı.
Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, OSB’de son dönemde yapılan çalışmalarla ilgili görsel dokümanlarla desteklenen detaylı bir sunum eşliğinde Başkan Nazım Culha ve meclis üyelerine Türkiye’nin kalkınmasında, üretim ve istihdamda OSB’lerin önemini anlattıktan sonra, ilerleyen süreçte Arsuz’un yapısına uygun bir şekilde oluşturulabilecek olan ihtisas organize sanayi bölgeleri hakkında da istişarede bulundu.
“Başarıyı keyifle paylaşan bir firmayız”
MATKİM Ortağı Ahmet Taner, yapı kimyasalları sektöründe müşterileri ile birlikte kazanan ve başarıyı keyifle paylaşan bir misyonla çalıştıklarını belirtirken, ilkelerinin kapasitesini arttırırken güvenilirliğini ve yüksek kalitesini koruyabilen bir firma olmak olduğunu söyledi. 2003 yılında Serinyol’da kurulan MATKİM’in 2008 yılında stratejik olarak çok önemli bir noktada bulunan Antakya OSB’ye taşındığını anımsatan Taner, bölgedeki yapı sektörünün artan ihtiyaçları doğrultusunda 2014 Haziran sonu itibariyle yeni yatırım tesislerinin yanı sıra gelişen ve yenilenen ürün yelpazesiyle de üretime devam ettiklerini ifade etti.
“Yüzde yüz Türk Markasıyız”
Antakya OSB’de büyüyen yeni tesisleri ve yapmış oldukları makine yatırımlarıyla işlenebilir sac kalınlığını 20mm’den 40mm’ye yükselten HATBORU yöneticileri Mehmet Kılıçlar ve Sıddık Önlen de, 2 Çelik Sondaj Borusu üretim hattı ve 3 Spiral Kaynaklı Çelik Boru üretim hattına sahip olan firmalarının tüm yatırımlarını Türkiye’de yaparak ülkesinde istihdam yaratan yüzde yüz Türk Sermayeli, yüzde yüz Türk markası bir kuruluş olduklarının altını çizdi.
“Arsuz’un geleceğini planlıyoruz”
Ekonominin kurmaylarıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, ” Üretim yaparak ülkeye ve bölgeye hem katma değer, hem de istihdam sağlayan, Türkiye ve Hatay ekonomisine katkı sunan sanayi kuruluşlarımızla gurur duyuyoruz. Ülkenin ekonomik kalkınmasının, yerli yatırımcıların desteklenmesiyle, il ve ilçelerdeki yatırımların artmasıyla artacağına inanıyoruz. Tarım ve turizm ilçesi olarak nitelendirdiğimiz Arsuz’un geleceğiyle ilgili planlama yapmamıza katkı sunacak olan teknik inceleme gezisi imkanını bize sunan Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, Antakya OSB Müdürü Ali Muratoğlu’na, MATKİM ve HATBORU yöneticilerine çok teşekkür ederim” dedi.

2 4 5 6 7