YAYLA YOLLARIMIZ HEM GENİŞ, HEM GÜZEL, HEMDE GÜVENLİ

Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde yayla yollarının kenarlarında bulunan ve görüş mesafesini kapatan makilik alanlarda temizlik başlattı.
Karekese Mahallesi çıkışından başlayarak Çökek yaylasına kadar ulaşan temizlik çalışması sayesinde taşıt sürücülerinin virajlardaki görüş açıları rahatlarken yol kenarlarının açılmış olmasıyla birlikte görüntüde de fark edilir bir güzellik oluştu. Çalışmanın Topaktaş Yaylasına kadar süreceği öğrenildi.
Topaktaş Yaylası Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Mehmet Çankır’da yapılan çalışmalardan dolayı Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar ve Orman İşletme Şefleri Ali Sami Kara ile Ahmet Karadeniz’e ayrı ayrı teşekkür etti.
Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar ve Orman İşletme Şefleri Ali Sami Kara ile Ahmet Karadeniz’e hizmet aşkıyla vücuda getirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür eden Topaktaş Yaylası Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Mehmet Çankır yaptığı açıklamada; “Yayla yollarımızın kenarlarındaki makilik alanlar görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra görüş mesafesini de kısıtlayarak taşıt sürücüleri için tehlike oluşturmaktaydı. Ayrıca yola çok yaklaşan makilik alanların yaz aylarında kurumasıyla oluşan çalılıklarda yangın oluşması riskini arttırıyordu. En önemlisi de terör bölgesi olan bu güzergahta pusu kurulması için gerekli kamuflajı sağlıyordu.
Orman İşletme Müdürlüğümüz işte tüm bunları olumsuzlukları göz önünde bulundurarak çok faydalı bir hizmete imza atarak yol kenarlarındaki makilik alanları temizleri ve güzel bir görünüme kavuşturdu.
Dörtyol Orman İşletme Müdürümüz Abdulsamet Doğar ve Orman İşletme Şeflerimiz Ali Sami Kara ile Ahmet Karadeniz başta olmak üzere emeği geçen herkese yayla sakinlerimiz ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Sıcak makam odalarında rahat koltuklarında gün geçirmek yerine arazide vatandaşımızın hizmetinde, memlekete faydalı işlerde verdikleri emek ve mücadele içinde şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

y5 y6