KAYMAKAM SOYTÜRK; “ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK”

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’nın önceki gün gerçekleştirdiği meclis toplantısının iki önemli konuğu vardı.
Olağan gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya gelen Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Birleşimine Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ile Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş’te iştirak etti.
Yapılan yoklamanın ardından Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Erhan kısa bir açılış konuşması yaptı ve iştiraklerinden ötürü Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ve Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş’e teşekkür etti.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay’da ilçe gündemini, yaklaşan seçim atmosferini ve genel konuları meclis üyeleriyle bir araya gelerek paylaşma nezaketi gösterdikleri ve davetlerini kırmadıkları için Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ile Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş’e teşekkür ettikten sonra geçen bir aylık süre içerisinde yönetim kurulu tarafından icra edilen faaliyetler hakkında ana başlıkları içeren kısa bir sunum yaptı.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Karapür 2015 yılı Ekim Ayı Meclis Birleşiminin gündem maddelerini okuduktan sonra eylül ayı içerisinde yürütülen faaliyetlere ait mali ve idari raporları meclis üyelerine ibrasına sundu.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir açıklama yapan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk önceliklerinin güvenlik olduğunun altını çizerek iki yıllık hizmet süresi içerisinde Dörtyol İlçe genelinde ve vekaleten baktığı dönemlerde Erzin İlçesinde bölgesel olarak alınan güvenlik tedbirlerinden bahsetti.
Geçtiğimiz ay yapılan Şehitlere Saygı ve Bayrak Mitinginde Dörtyol Halkının gösterdiği itidalli tavırla birlik ve beraberliğin çok güzel ve anlamlı bir örneğini sergilemiş olduğunu da belirten Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, hiçbir siyasi yaklaşıma, slogana ve parti flamasına yer verilmeden sadece Şehitlere duyulan saygının ifade edildiği bu mitingin Milli Mücadele Ruhunun Dörtyol’da her zaman diri tutulduğunun da bir göstergesi olduğunu belirtti ve mitingi düzenleyen ve hiçbir taşkınlığa mahal vermeyen tüm tertip komitesini tebrik etti.
Dörtyol’da güvenlik konusundaki eksiklikleri görmek, personelin görev alanlarına intikallerinin süresini belirlemek, olası bir eylemde tüm alternatifleri değerlendirerek etkin müdahaleyi arttırmak amacıyla zaman zaman tatbikatlar yapıldığını belirten Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, kendisinin de bu tatbikatları başından sonuna kadar adım atım takip ettiğini, özellikle Mobese Merkezinin bu konudaki etkin konumunun kendisine memnun ettiğini belirtti.
Trafik ve asayiş uygulamalarına da değinen Kaymakam Soytürk, vatandaşlarımız bu uygulamaların çok sık yapıldığına dair sıkıntılarını belirtiyor olsalar da sıcak bir bölgede olduğumuzdan dolayı bu uygulamaların hepimizin can ve mal güvenliğinin temini açısından büyük önemi var açıklamasında bulundu, emniyet mensuplarına bu konuda gerekli kolaylığın sağlanmasını arzuladığını ifade etti.
Erzin’deki bir toplantıya katılmak üzere Kaymakam Recep Soytürk’ün ayrılmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş meclis üyelerinin motosiklet kullanıcıları ve araçlardaki egzoz sesleri konusundaki sorularını cevaplandırdı.
Emniyet Müdürü Ateş, Kasım ayından itibaren özellikle motosiklet kullanıcılarında kask uygulamasına önem vereceklerini belirtti.

TK 003 TK 004 TK 007