HAYALDİ GERÇEK OLDU

İskenderun’un 100 yıllık sorunu olan feyezan kanalına İskenderun Belediyesi tarafından neşter vuruldu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yoğun gayretleri sonucu feyezan kanalının ıslah çalışmaları için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan ve İskenderun’un kanayan yarası olan feyezan kanalı sorununu çözmenin mutluluğu yüzünden belli olan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Allah hükümetimizden razı olsun.

Feyezan kanalı ile birlikte yapacağımız hizmetlerle İskenderun Türkiye’nin dinamosu olacak” dedi. Feyezan Kanalı Islah Çalışmaları ve Peyzaj Projesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, davetliler ve İskenderun halkı katıldı. Gelin gibi süslenen tören alanında başta İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil olmak üzere tüm İskenderun halkının feyezan kanalının ıslah çalışmalarına başlanmasından dolayı mutluluk ve sevinç duydukları görüldü.DSC_0010Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, konuşma kürsüsüne ilk olarak İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil geldi. İskenderun’un feyezan kanalından dolayı büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şimdi bu 100 yıllık sorunun kökten çözülmesi için düğmeye basıldığını ifade etti. İskenderun’un 57 yıl sonra iktidarla buluştuğunu ve bununda nimetlerini gördüğünü kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bu yıl ilk defa ıslahına başlanan feyezan kanalı, 6,5 km uzunluğunda, 20 metre genişliğinde, yer yer 3,5 metre derinliğinde ıslah edilecek, yeniden duvarların inşası ve hatta deha estetik olsun diye sembol kaplamalı olacak. Sonrasında 2. etapta ise sağ ve sol peyzaj düzenlemeleri, ışıklandırmaları ve ağaçlandırması yapılacak. Bu bölgemiz, kentimizin ikinci bir cazibe merkezi olacak. Bulvarlar yapacağız, kanalın başlangıç noktasına ise gölet yaparak suyu besleyeceğiz. Deniz suyunu pompalayacağız. İkinci etapta İskenderun’un çilesi olan larva, sivrisinek problemini bitireceğiz” dedi.
Bu projenin bitmesiyle kentin ekonomik anlamda tekrar canlanmasını sağlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “ Bizlere ilk defa iktidarla buluşmak nasip oldu. İktidar 57 yıl sonra İskenderun’a geldi. İnşallah iktidarımızla daha birçok hizmetlerimizi halkımızla buluşturacağız” diye konuştu.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, İskenderun başta olmak üzere Hatay’a birçok hizmetler kazandırdıklarını belirtti. Bundan sonrada birçok projenin hayata geçeceğini ifade eden Milletvekili Karasayar, “İskenderun’a hizmet için çıktığımız bu yolda, iş adamlarımızla, ekibimizle, basın mensuplarımızla birlik ve beraberlik içinde omuz omuza vererek İskenderunumuzun on yılarca ihmal edilen, kamunun yapması gereken tüm yatırımların % 95’ini bitirdik. Bundan sonraki süreçte kentimizi dantel gibi işlemeye geldi. Çünkü bizler inandık, Türkiye dedik dünyanın en güzel ülkesi, Hatay Türkiye’nin en güzel ili, İskenderun’da Hatay’ın ve dünyanın en güzel ilçesidir. İşte bu güzel ilçeye sayısız hizmetleri hep birlikte kazandıracağız” şeklinde konuştu.
Hatay Valisi Ercan Topaca ise, yaptığı konuşmada, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’den övgüyle bahsetti. Başkan Seyfi Dingil’in 25’lik delikanlı gibi hizmet için koşturduğunu kaydeden Vali Topaca, “Seyfi Başkan koştururken, bizleri de yanında sürüklüyor. Her zaman başkanımızın yanındayız. Artık ülkelerde bölgeler ve şehirler yarışıyor. Bir ülkenin kentleri güçlüyse, üretimde, eğitimde, teknolojide güçlü bölgeler ve kentler varsa, bakıyoruz, o ülkeler uluslar arası rekabet içerisinde her zaman önde oluyor. Bizim kentimizde değişik yapılarda gülü ilçelere sahip. Bu ilçelerin en başında ise İskenderun geliyor. Bu kentimiz güzelliğiyle, sanayisiyle, iş adamlarıyla gelecek vaat eden ülkemizin refahına önemle katkılar sağlayan ilçemizdir. İnsanlarımızın burada yaşamaktan onur duyduğu bir hale getirmek hepimizin görevidir. Temelini atacağımız feyezan kanalı da ıslahı yapıldıktan sonra kentin güzelliğine güzellik katacaktır. Hepimizin gurur duyacağı, çocuğumuzu alıp buralarda gezeceğimiz pırıl pırıl bir eserimiz olacaktır. Şimdiden İskenderun halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

DSC_0335 DSC_0415 DSC_0033
Törene katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da İskenderun’un Türkiye’nin en güzel yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğunu belirtti. İskenderun’un aynı zamanda sanayinin lider ilçesi olduğunu vurgulayan Bakan Atun, “Burada sizlerle olmaktan son derece mutluyum. İskenderun, feyezan kanalı ıslah çalışmasıyla daha da güzel olacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi, protokol mensupları dualar eşliğinde butona basarak Feyezan Kanalı Islah Çalışmaları ve Peyzaj Projesi temelini hep birlikte attılar.