STEP AB HİBE PROJESİNİN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLDU

Dünya’nın en büyük sivil araştırma programı olan Horizon 2020 kapsamında İtalya, İspanya, Yunanistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Türkiye olmak üzere 7 ülkenin katılımıyla gerçekleşen STEP AB Hibe projesine; Türkiye adına Hatay Büyükşehir Belediyesi katılarak Konsorsiyum Anlaşması imzaladı.
Avrupa Komisyonu tarafından finance edilen STEP Projesi’nin amacı toplumsal, siyasal ve çevresel konularda karar verme süreçlerine gençlerin katılımını sağlamak olduğuna dikkat çeken yetkililer, bu projenin genel amacı politikacılar ve gençler arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak için bir e-Katılım platformu üzerinden bilgi alışverişi ve inovasyon yönetimi ile fikirleri birleştirerek yeni anlayışlar keşfetmek.

IMG_8303[1]Proje ortakları yazılım, bilişim firmaları, gençlik kuruluşları ve 4 Belediye’den oluşan proje Yunanistan’ın koordinatörlüğünde yürütülecek. Haziran 2014 ‘ten bu yana devam eden, başvuru süreci tamamlanmış olan proje Haziran 2015’te başlayan proje 30 ay devam edecek olup Aralık 2017’de tamamlanacak.
Projenin uygulanacağı pilot belediyeler Yunanistan’dan Region Of Crete Belediyesi, İtalya’dan Locride Belediyeler Birliği, İspanya’dan Veldemoro Belediyesi ve Mollet Del Valles Belediyesi, Türkiye’den Hatay Büyükşehir Belediyesi.
Proje ile ilgili bilgi almak için:
https://www.facebook.com/STEP-H2020-Project-1601518546763779/timeline/
http://step4youth.eu/

IMG_8298

Önceki İçerikİSTANBUL-İZMİR ARASI MESAFE KADAR YOL ASFALTLANDIK
Sonraki İçerikİSKENDERUN TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAK