DÖRTYOL İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNDE GÜVENLİK KURALLARI EĞİTİMİ VERİLDİ

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Üreticilere İlk Yardım, Temel Hijyen ve Bahçelerde Güvenlik Kuralları eğitimi verildi.
3 Ekim Cumartesi günü Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İhsan İNAL, Dr. Celal İŞLER ve Tarım Danışmanı Hamdi Tanju KATİPOĞLU tarafından çiftçilerimize ilkyardım, Temel Hijyen ve bitki koruma ürünü uygulamaları eğitimi verildi.
İlçe müdürlüğünün yürüttüğü İyi Tarımı Yaygınlaştırma projesi kapsamında düzenlenen toplantıya, proje katılımcısı üreticiler katıldı.
İlçemiz Doktorlarından Celal İşler tarafından bahçede karşılaşılabilecek kaza, yaralanma ve zehirlenmeler hakkında temel bilgiler ve dikkat edilmesi gereken temel hijyen kuralları hakkında bilgi verildi.
İlçe Müdürümüz İhsan İnal tarafından bahçede dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları, pestisitlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ve bahçe alet ekipmanlarının kullanımında dikkate edilmesi gereken kurallar anlatıldı.
Tanju Katipoğlu tarafından İyi Tarım Uygulamaları ve Globalgap standartları hakkında bilgiler verildi.
Üreticilere, güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması için gerekli olan ecza çantası, temiz su, gaz maskesi gibi ekipmanlar tanıtıldı ve acil müdahale gereken durumlarda ilk önce yapılması gerekenler detaylı şekilde anlatıldı.
Dr. Celal İşler eğitim sırasında “Hayatını kurtaracağınız kişi sizin tanıdığınızdır” diyerek ilk yardım ve acil müdahalenin önemini vurguladı.

IMG_9922 IMG_9931 IMG_9964

Önceki İçerikCHP ADAY TANITIM TOPLANTISINDA BİRLİK VE BERABERLİK MEAJLARI VERİLDİ
Sonraki İçerikÇALIŞKAN; “YÜREĞİNİN SESİNİ DİNLE, SAADET’İ DUYACAKSIN