İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Dereli İTSO’yu ziyaret etti

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. İskenderun Teknik Üniversitesinin model bir üniversite olması için kolları sıvadıklarını belirten Rektör Dereli, ziyarette yaptığı konuşmasında, “Henüz yeni kurulmuş bir üniversiteyiz İskenderun’un vizyonuna uygun bir üniversite olmamız lazım.

İskenderun Konumu, potansiyeli sanayisi ve limanı ile çok gelişmiş bir kent olan İskenderun’a üniversitenin daha önce kurulmuş olması gerektiğine inanıyorum. Şu an 17 bine yakın öğrencisi olan üniversitemizin alt yapısını oluşturmak için çalışmalar içerisindeyiz. İskenderun’da bir cazibe oluşturmamız gerekir. İlk etapta kampüsün mastır planını yaptırmak istiyoruz” dedi. İTSO’nun İskenderun’da üniversitenin kurulması için büyük katkılarını olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Türkay Dereli, “İTSO eski başkanımız Halil Şahin’in üniversitenin kurulması ve fakültelerin gelmesinde özverili bir girişimlerde bulunduğunu öğrendik.

REKTÖR İTSO ZİY (2)Kendilerine ve İTSO’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kurulması aşamasında kim bir kiremit koymuşsa Allah razı olsun” diye konuştu. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İTSO olarak şehrimize üniversitenin kazandırılması ve fakültelerin gelmesi noktasında önemli katkılarımız oldu. Eski Başkanımız Halil Şahin’de bu konuda katkıları çok büyük.

Demir-Çelik ve filtre sektöründe önemli bir konuma sahip olan şehrimizde üniversitenin kurulması, fakültelerin gelmesinde iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluş temsilcilerimizin önemli katkıları oldu. El birliği ile İskenderun Teknik Üniversitemizi bölgemizde ve ülkemizde güçlü bir üniversite yapmak için çalışmamız gerektiğine inanıyorum ve bu konuda İTSO olarak bizler üzerimize düşen görevi de yapmaya hazırız. İskenderun’da sanayicisinden iş adamlarına herkes üniversitemize sahip çıkmalı” şekline ifadelere yer verdi.

REKTÖR İTSO ZİY (3)