PAYAS, DÖRTYOL VE ERZİN’DEKİ SİGORTACILAR İSKENDERUN SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ ÇATISINDA BULUŞTU

Payas, Dörtyol ve Erzin’deki sigortacılar İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği çatısı altında bir araya gelerek Türkiye Sigorta acenteleri Federasyonu’na katılmak üzere çalışmalarına hız verdi.
İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği başkanı Fevzi sevinçli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dernek olarak Konfederasyona üyelik için bizzat TÜSAF genel başkanı Murat Büyükçelebi tarafından gelen üyelik önerisini bölgedeki sigortacılarla görüşmek ve prosedürleri yerine getirmek üzere İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin’deki sigortacılarla Beyaz Saray restoranda yemekli toplantıda bir araya geldiklerini belirtti.
Başkan Sevinçli şunları söyledi; “Bir süre önce şehrimize gelerek bizimle bir istişare toplantısı yapan Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyon Başkanı Sayın Murat Büyükçelebi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile yapılan toplantı neticesini acentelerle paylaşmak üzere her ay yapılan dayanışma yemeğinde bir araya geldik. İskenderun’un yanı sıra bizimle güç birliği yapan Payas, Dörtyol ve Erzin’deki meslektaşlarımızın da yoğun katılımıyla gerçekleşen bu toplantıda TÜSAF ile yapılan görüşmenin içeriğini üye acentelerle de paylaştık. Bu güç birliğiyle Konfederasyona Dernek olarak güçlü bir şekilde üyelik için ilk adımı atmış olduk.

TÜSAF başkanına o toplantıda taleplerimizi iletmiştim bu taleplerimiz özetle şunlardı: şirketlerin acentelere verdiği komisyonların iyileştirilmesini, Banka, PTT, Süper Market, Çantacı sigortacılar, İnternet ve Çağrı merkezleri tarafından pazarlanan sigorta poliçelerinin sektöre ve bu işin yükünü çeken acentelere zarar verdiğini, şirketlerin trafik sigortalarından minimum ve maksimum primlerinin belirlenmesi gerektiğini mümkünse tek fiyat uygulamasına geçilmesini, acenteler arası iş paylaşımının sağlanmasını Türkiye’de sigortacıların Sigortacılar Odası adı altında kendi odasını kurması gerektiğini ve mevzuatta şube açma konusunda kuruluş masraflarının yüksek olduğunu, bunun aşağı çekilmesi gerektiğini Federasyon Başkanına ilettik. Üye arkadaşların da sorunlarının ele alındığı bu yemekli toplantımız olumlu bir hava içerisinde sona erdi. Toplantı sonunda birlikte günün anısına toplu fotoğraf çekildi.”

IMG_1524 IMG_1540 IMG_1542 IMG_1547