BELEN’DE MEVCUT KUYULARIN KAPASİTESİ ARTIRILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Belen ilçesinin içmesuyu sıkıntısını çözmek için çalışmaların dört koldan devam ettiğini bildirdi.

İçmesuyu konusunda var olan eksikliklerin giderilmesi adına kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Genel Müdürlük, Bakras Mahallesi’nde bulunan 1. ve 2. içmesuyu terfi istasyonuna bağlı 60 litre kapasitesi bulunan 2 adet kuyunun revize edilerek kapasitelerinin 120 litreye çıkartıldığını ve Belen’in bazı kesimlerinde eksik kalan içmesuyu ihtiyacının tamamlandığını belirtti.

İçmesuyunun 24 saat kesintisiz ve daha temiz verilmesi amacıyla “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projelerinin Altınözü ile Yayladağı ilçelerinde hayata geçirildiği gibi diğer ilçelerde de adımların atılacağına dikkat çeken Genel Müdürlük, kayıp kaçakla mücadele kapsamında da önemli mesafelerin kat edildiğinin altını çizdi.

İdare, uzman teknik personel gözetiminde hummalı bir şekilde yürütülen çalışmada 2 kepçe ve 6 personelin görev yaptığını açıkladı.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, geçtiğimiz günlerde içmesuyu hattı bulunmayan Belen’in Halilbey Mahallesi’ne yeni içmesuyu şebekesi kazandırıldığını hatırlatarak, kalıcı çözümler için yerinde hizmet anlayışını benimsediklerini ve hiçbir ayrım yapmadan Hatay’ın her tarafına eşit ve kaliteli hizmet götürdüklerini ifade etti.

İçmesuyu konusundaki tüm sıkıntıları kökten çözecek olan “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesinin bazı ilçelerimizde hayata geçtiğine dikkat çeken Başkan Savaş, bu kapsamda tüm ilçelerdeki projelerin hayata geçmesiyle, altyapısı örnek olacak bir Hatay’ın ortaya çıkacağını belirtti.

BELEN’DE MEVCUT KUYULARIN KAPASİTESİ ARTIRILDI (2) BELEN’DE MEVCUT KUYULARIN KAPASİTESİ ARTIRILDI (4)

Önceki İçerikGençlik Kollarından esnaf ziyaretleri
Sonraki İçerikArsuz’da Trafik Kazası