Gelişim’de ‘Onkoloji’ zamanı

Sağlık sektöründe önemli adımlar atmaya devam eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, bünyesine yeni bir birim daha ekleyerek, Tıbbi Onkoloji Ünitesi’ni hizmete açtı. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ve sağlık ekibinin hizmet vereceği Tıbbi Onkoloji Kliniği’nde; kemoterapi odaları ve kemoterapi ilaç hazırlama kabini bulunuyor.
Alanında gerçekleştirdiği uygulamalar hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, “Kemoterapinin amacı, hastalığı tedavi etmek, hastalığın yayılmasını önlemek, ameliyat sonrası nüksetme olasılığını azaltmak, ameliyat veya ışın tedavisi öncesi hastalığı küçültmektir. Uygulanacak olan ilaçlarda; hastalığın türü, hastalığın yerleştiği vücut bölgesi, hastalığınızın vücudunun fonksiyonlarına etkisi, genel sağlık durumunuz göz önüne alınır. Kemoterapi konusunda deneyimli hemşirelerimiz ve ilaç hazırlama ünitemizde, biyoloğumuz ile birlikte hizmet vermekteyiz. Kemoterapi ünitemiz, 8 adet tek kişilik odadan oluşmaktadır. Ünitemizde ayrıca port-katater bakımı, kan transfüzyonu, parasentez – torasentez işlemleri ile hastalarımıza destek tedavileri de verilmektedir. Bizler için büyük önem taşıyan hastalarımız, SGK kapsamında fark ödemeksizin, ücretsiz tedavi olabilecekler” dedi.

“Kanser, önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir”
Kanserin, sıklığı giderek artan bir sağlık ve yaşam sorunu olduğunu belirten Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, “Dünyada ve ülkemizde ölüm nedeni olarak, kalp-damar hastalıklarının hemen ardından gelmektedir. Ülkemizde en sık görülen kanserler erkeklerde akciğer, prostat, kalın barsak, rektum, mide ve pankreas; kadınlarda meme, akciğer, kalın barsak, rektum, serviks, over, mide ve pankreas kanserleri olarak sıralanabilir. Kanser, bazı etkilerle değişime uğramış hücrelerin, gerek yerel ve gerek uzak noktalarda kontrolsüz olarak çoğalıp büyümelerinin sonucu oluşan habis hastalıklar grubudur. Tedavisi ve tanısında birçok uzmanlık dallarının işbirliği gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu Kimdir?
Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, 1962 yılında Adana’da doğdu. 1980 yılında Çukurova Tıp Fakültesi’ni kazanan Muallaoğlu, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. 1988 yılında Dicle Üniversitesi İç Hastalıkları Uzmanlığını kazanan Muallaoğlu, 2006’da Doktorasını Sağlık Bakanlığı Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nde tamamladı. Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, 2014 yılında Başkent Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bölümünden doçentlik unvanını aldı.

sadık muallaoglu tıbbi onk 1