Vatandaş İsyanda; On gündür suyumuz yok

Hatay’ın Samandağ İlçesine bağlı Tekkebaşı Mahallesi’nde 3 aydır suyun doğru dürüst gelmediğini ve 10 gündür susuz olduklarını belirten vatandaşlar susuzluğa isyan etti. Ellerinde boş bidonlar ve pankartlarla sokağa çıkan vatandaşlar basın açıklaması gerçekleştirerek HATSU Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundular.

Vatandaşlar gerçekleştirdikleri basın açıklamasında:“On gündür suyumuz yok! HATSU yetkililerine onlarca defa bildirmemize rağmen bizimle adeta dalga geçer gibi “Bize hiç şikayet gelmiyor” diyerek var olan sorunu görmezden geliyorlar.10 gündür ne banyo yapabiliyoruz, ne çamaşır yıkayabiliyoruz ne de lavaboya girebiliyoruz. HATSU müdürüne ve Büyükşehir Belediye Başkanına soruyoruz? Acaba kaç günde bir duş alıyorlar? Zira biz ancak 10 günde bir duş alabiliyoruz.

Oda suyumuz gelirse… Ki geldiğinde de gecenin saat 2’sinde veya 3’ünde ancak mahallemize ulaşabilmektedir. Yani su doldurmamız için erken yatıp saat 2’de uyanıp su nöbeti tutmamız gerekmektedir. Seçimden bu yana bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala bu sorunu çözemeyen ancak su sorununu çözeceğine dair şeref sözü veren şerefli insanları göreve çağırıyoruz. Ayrıca su gelmemesine rağmen borulardaki basınçtan kaynaklanan havanın su sayacının ibresini döndürmesinden kaynaklanan fatura mağduriyetleride söz konusudur.

Yani su gelmemesine rağmen kimimize 250, kimimize 300, kimimize 450 liralık faturalarda su yerine hava parası ödenmektedir.. Tekebaşı’da eski adıyla Fevzi Çakmak Mahallesi diye bilinen bölgede su sorununun biran önce çözüme kavuşturulmasını mahalleli olarak istiyoruz. Bu sorun devam ettiği sürece tepkimizi daha da büyük bir şekilde ortaya koyacağımızı buradan duyuruyoruz. “ ifadelerini kullandılar.

SAM_5322 SAM_5328 SAM_5328_1 SAM_5331

Önceki İçerikERZİN’DE KÖPRÜ YAPIMI DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikİskenderun – Arsuz Yolu Risk Analizi Semineri