SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN TRAFOLAR MODERNİZE EDİLİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdare Genel Müdürlüğü (HATSU), su terfi istasyonlarında suyu pompalamada yetersiz kalan kalan mevcut trafoların gücünün arttırıldığını duyurdu.

Suyun kesintisiz ve daha hızlı pompalanması amacıyla kent genelindeki su terfi istasyonlarında bakım ile onarım çalışmalarının devam ettiğini belirten Genrl Müdürlük, çalışmalar kapsamında merkez ilçe Antakya’ya bağlı Narlıca Mahallesi’nde bulunan içmesuyu terfi istasyonunda güç bakımından zayıf kalan 400 KVA’lık trafonun yerine 1000 KVA’lık köşk tipi trafo montajının yanı sıra AG ve kompanzasyon çalışması yapılarak güçlendirme ile yenileme çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Yaşam kalitesini arttırma adına altyapı çalışmalarında bakım ve yenileme çalışmalarının özenle devam ettiğini belirten İdare, içmesuyunu terfi etme konusunda ve vatandaşların içmesuyu konusunda sorun yaşamaması adına modernize çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Vatandaşların menfaatlerini göz önüne bulundurarak projelerin hazırlandığını ve adımların atıldığının altını çizen HATSU, 1 vinç, 1 kepçe, 1 kamyon ve 10 personelin görev yaptığını açıkladı.

SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN TRAFOLAR MODERNİZE EDİLİYOR (1) SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN TRAFOLAR MODERNİZE EDİLİYOR (2) SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN TRAFOLAR MODERNİZE EDİLİYOR (3) SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN TRAFOLAR MODERNİZE EDİLİYOR (4) SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN TRAFOLAR MODERNİZE EDİLİYOR (5)