Arsuz’da Su Kaybını Önleme Çalışmaları Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay genelindeki eski şebekelerde oluşan arıza ve kaçakları önlemek için projelerin devam ettiğini duyurdu.

İçmesuyu şebeke ve ana hatlarında oluşan su kaybını önleme adına önemli proje tablosu hazırlayan HATSU, eski hatlarda yenileme çalışmaları başlatarak şebekelerin bağlı olduğu kelepçe ve vanaları yenileme projesi başlattığını açıkladı.

Boru patlağı ve arıza oluşumunu engellemek amacıyla tespit edilen bölgelere anında müdahale edildiğini bildiren Genel Müdürlük, bu çalışmalar kapsamında Arsuz ilçesine bağlı Nardüzü, Karaağaç, Karahüseyinli, Nergizlik mahallelerinde eski şebekelerin gereken noktalarda yenilendiğini diğer bölgelerde ise kelepçe ve vana değişiminin yapıldığını belirtti.

Birçok mahallenin içmesuyu şebekelerinde revize çalışmalarını sürdüren İçmesuyu Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Karaağaç Mahallesi’nde 600 metre, Nergizlik Mahallesi’nde 150 metre ve birçok muhtelif bölgede toplamda 180 metrelik şebekeyi yeniledi.

SU KAYBINI ÖNLEME ADINA ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR (1) SU KAYBINI ÖNLEME ADINA ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR (2) SU KAYBINI ÖNLEME ADINA ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR (3) SU KAYBINI ÖNLEME ADINA ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR (4)

Önceki İçerikKentsel Dönüşüm Projesi Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı
Sonraki İçerikYENİ YERLEŞİM ALANLARINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR