KAÇAK SU SATANLARA FIRSAT YOK

Havaların ısınması ile birlikte insan sağlığı için büyük önem arz eden su tüketimi konusunda İskenderun Belediyesi denetimlerini arttırıyor.

Zabıta ekipleri, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile vatandaşlarımızın sağlıklı su içmesine yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İlçemizde araç içinde, evlerde ve işyerlerinde ruhsatsız ve sağlıksız damacana dolumu ve satışı yapıldığı yönünde ihbarları değerlendiren ekipler, çok sayıda damacana suya el koydu. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri göz önüne alan İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri ve Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri ile birlikte işyerlerine denetimler yaparak ruhsatsız ve sağlıksız koşullarda damacana dolumu yapanlar hakkında yasal işlem yaptılar.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu konu hakkında gerekli uyarıları yaparak şunları söyledi;”halkımız bu tür ruhsatsız olarak sağlıksız şekilde doldurulan damacana sulardan satın alıp tüketmemeleri, aldıkları damacanaların etiket, kapakları üzerinde yer alan üretim tarihlerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ambalajlı su dağıtımı yapan işyerlerinin de satın aldıkları ve dağıtımını yaptıkları sularla ilgili üretim izin ve ruhsat bilgilerinden kendilerinin mesul olduğunu hatırlatırız. Toplum Sağlığı Merkezi ile koordineli olarak yapılan çalışmalar ile bu gibi satış yapanlara fırsat vermeyeceğiz”şeklinde konuştu.

su  1 su 2