ERZİN’DE İÇMESUYU HATLARI ONARILIYOR

Hatay Büyükşehir belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içmesuyu şebekesi bulunmayan mahallelerde şebeke döşeme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Hatay genelinde eski hatlarda yenileme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten İdare, çalışmalar kapsamında Erzin ilçesine bağlı Yoncadüzü Mahallasi’nde yıllardır bakımsızlıktan kireçlenen ve işlemez hale gelen içmesuyu şebekesinin 110’luk PVC borularla yenilenerek vatandaşların su sorununun giderildiğini duyurdu.

Mahallenin yüzde 70’lik su sorununun döşenen 300 metre uzunluğundaki içmesuyu hattıyla çözüldüğünü ve geri kalan kısımlar için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü aktaran HATSU, yapılan çalışmalar doğrultusunda su sorununun büyük oranda çözüldüğünü belirtti.

Erzin, Dörtyol ve Payas ilçelerindeki mahallelerde ve merkezde içmesuyu arızlarının sıkı takip edildiğini ve arızaların ivedi bir şekilde giderilmesi için yoğun çabaların verildiğini bildiren İdare, Dörtyol ilçesine bağlı Sanayi Mahallesi İmam Hatip Caddesi’nde su şebekesi yetersiz olan yaklaşık 50 aboneyi besleyen içmesuyu hattındaki 25’lik borular yerine 100’lük boruların döşendiğini ve vatandaşın içmesuyu sorununun çözüldüğünü belirtti.

Ayrıca Genel Müdürlük, ilçede su şebekesi olmayan ve yeni açılan yollarda da yeni şebeke döşeme çalışmalarının sürdürüldüğünü ve tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların rahata kavuşacağını kaydetti.

ERZİN’DE İÇMESUYU HATLARI ONARILIYOR (1) ERZİN’DE İÇMESUYU HATLARI ONARILIYOR (2) ERZİN’DE İÇMESUYU HATLARI ONARILIYOR (3) ERZİN’DE İÇMESUYU HATLARI ONARILIYOR (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.