Başkan Savaş, İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya geldi

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mübarek Ramazan Ayı boyunca hemşehrileriyle aynı sofrada buluşma alışkanlığını İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programı ile sürdürdü.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti(HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Başkanı Şehmus Aslan ve Hatay genelinde aktif olarak görev yapan basın mensuplarının bir araya gelerek kaynaşma imkanı yakaladığı iftar programında Başkan Savaş, gazetecilerle tek tek tokalaşarak davete gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG

HATAY’A HİZMETİ TEŞVİK EDEN YAPICI ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ

Gerçekleşen iftarın ardından basın mensuplarının Hatay’ın genel sorunları ve sorunları gidermeye dönük HBB’nin yaptığı kapsamlı çalışmalar hakkında merak edilen soruları cevaplayan Başkan Savaş, özveriyle gerçekleşen hizmetleri baltalamayı amaçlamayan yapıcı eleştirileri her zaman için dikkate aldıklarını ifade etti.

Başkan Savaş, basın mesleğinin icra ediliş şeklinin kamuoyunun aydınlatılması noktasında büyük bir önem taşıdığının altını çizerken, bu bağlamda insanların basın etiği çerçevesinde var olan gelişmelerden haberdar edilmesi gerektiğini vurguladı.

HBB-BASIN-YAYIN-5JPG

BASININ GÖREVİNİ İYİ YAPMASI YÖNETİCİLERİ HİZMETE TEŞVİK EDER

Basın mensuplarının ön yargıları bir kenara bırakarak art niyet taşımadan ve kamuoyu menfaatini gözeterek hareket etmesinin her şeyden önce mesleki bir sorumluluk olduğunu belirten Başkan Savaş, “Basın; özelde kentinin, genelde ise ülkesinin menfaatlerini düşünerek hareket ederse yöneticileri de bu anlamda harekete geçirmiş ve kendisine layık görülen önemli misyonu gerçekleştirmiş olur. “Sorumlu Gazetecilik” kavramını iyi özümsemek ve bu minvalde hareket etmek kaliteli gazeteciliği de beraberinde getirecektir ki bu gelişme Hatayımızın ve ülkemizin yararına hizmet edecektir” ifadelerini kullandı.

HATAY’I “AKDENİZ’İN İNCİSİ” YAPMA HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gazetecilerin özellikle Hatay gündemini işgal eden konular hakkındaki tüm sorularını da yanıtlayan Başkan Savaş, Hatay’ı “Akdeniz’in İncisi” yapma yolunda önlerine çıkarılan her engeli özverili çalışmalarla aşarak hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

İftar programının sonunda Başkan Savaş’a gerçekleştirdiği organizasyon ve 15 ilçede hemşehrilerine sunularak Eski Ramazanları aratmayan etkinlikler dolayısıyla teşekkür edilirken, günün anısına davete icabet eden basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çekildi.

HBB-BASIN-YAYIN-9JPG HBB-BASIN-YAYIN-7JPG HBB-BASIN-YAYIN-10JPG