Sosyal medyada aşk

Çağın kolaylığı sosyal medya iş, yemek, Reklam ve medyadan sonra aşk hayatımızı da ele geçirdi.

Mektupla başlayan aşkların yerini artık sosyal medya aşkları aldı.

Uzmanlara göre artık ‘ilk görüşte aşk’ın yerini ‘ilk sohbette aşk’ aldı. Hatta öyle ki birbirlerini hiç görmeden tanışarak ilişkiye başlayan insanların bir kısmı beraberliklerini evliliğe götürüyor. Bunun yanında ise bir de hiçbir amacı olmadan ilişki yaşayanların da azımsanmayacak boyutta olduğu belirtiliyor.

images

”Sosyal medya aşkı çok normal” diyerek bu aşk biçimini sonuna kadar destekleyenler var. Gerçek hayatta bile zor bulduğumuz aşkı sosyal medya aracılığıyla bulabilir miyiz pek bilinmiyor ama işin uzmanları artık hem evlenme hem de boşanma durumlarında sosyal medyanın hayatımıza tesir ettiğini söylüyor.

“Hem evlenme hem de boşanma sebebi”

Sosyal medyanın kimi zaman yeni ilişkilere başlangıç zemini olurken, kimi zaman da çiftlerin arasındaki tartışmaların ve boşanmaların merkezinde yer aldığını söyleniyor.

21. yüzyılda sosyal medyaya ayak uydurmamak pek de mümkün değil.

indir
Sosyal ağlarda harcanan zamanın giderek artması ile günümüzdeki ikili ilişkilerin doğasının da ciddi ölçüde değişmeye başladı.

Sosyal ağların özellikle özel hayatımızın üzerindeki etkisi oldukça büyük.

Uzmanlar ; “21. yüzyılda hızlı bir teknoloji gelişim dünyasındayız. Bu ilişkilerde de hızlılığa yol açıyor. Sonuçta insan sosyal bir varlık ve sosyal olma halimizi zamanımız kalmadığı için günlük hayatta yaşayamadıklarımızı avucumuzun içindeki akıllı telefonlarla sağlayabiliyoruz. Sosyal medyada ciddi anlamda ilişki yaşayanlar, sosyal medyada tanışıp sonrasında bunu evliliğe dönüştürenler ve kalıcı mutlu bir yuva kurabilen insanlar var. Ama bunun yanı sıra gayri ciddi anlamda birlikte olup, sonrasında herhangi bir yere varmayanlar da var. Bu biraz da tercih meselesi oluyor.”

Sosyal medyada tanışıp evlenenlerin olduğu kadar sosyal medya yüzünden çiftler arasında sıkıntılar yaşandığını biliniyor.

sosyal-medya-aski-1260x560

Sosyal medyanın boşanmaları da arttırdığına dikkat çekiliyor. Sosyal medyanın etkisinin yaşantımızda hızla arttığını söyleyen Uzmanlar, “Evli ama sitelerde farklı arayışlara giren, eşinin hesabını kontrol edip o hesapta ulaştıkları bilgilerden dolayı boşanma davası açan çok fazla çift var. Bu eşler arasında eskiden cep telefonunu alıp kontrol etme vardı. Şimdi şifresini kırıp hesabını kontrol etme var. Tabii ki bundan dolayı da çok kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor” .

 

“Amaç değil araç olarak kullanılmalı”

Sosyal medyanın bir amaç değil bir araç olarak kullanılması gerektiğini ve sosyal medyadan tanışmanın doğal olduğunu vurgulayan Uzmanlar:
“Kişiler sosyal medyayı amaç değil de araç olarak kullanmalı. Daha çok karşılıklı iletişim kurmaları, birlikte vakit geçirmeleri gerekmektedir. Sosyal medya artık var. 21. yüzyılın insanı olarak buna ayak uydurmamız gerekiyor. Sosyal medya üzerinden ilişkiler başlayabilir ama bunun daha sonra gerçek bir ilişkiye mutlaka dönmesi gerekir. Sağlıklı olanı budur.”

sosyal-medya-ask-iliski

 

Önceki İçerikDÖRTYOL’DA İÇMESUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Sonraki İçerikMagazin ve Video haberleri tek bir portalda