Ülkemizi karanlığa boğmak isteyen güçler Sivas’ta 33 canı katlettiler

22 yıl önce bugün ülkemizi karanlığa boğmak isteyen güçler Sivas’ta 33 canı katlettiler. Saz çalıp türkü söylemekten, ülkeleri için güzel günlerin düşünü kurmaktan başka suçu olmayan 33 aydınımıza benzeri ancak Ortaçağ’da görülebilecek bir barbarlıkla kıydılar. 2 Temmuz 1993’te o ateşi yakanlar, o ateşi yaktıranlar umudun ateşle yok edilemeyeceğini , insan onuruna kurşun işlemeyeceğini bilmeyen, kendi karanlıklarına mahkum olanlardır.

Baskı ve zulme karşı direnişin sembolü Pir Sultan Abdal’ı anmak, O’nun ilke ve düşüncelerini ortaya koymak üzere bir araya gelen aydınlarımızın, 2 Temmuz 1993′ de Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesi, sadece aydınlarımıza yapılan bir saldırı değil; Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlığına, aydınlığına, demokrasi ve laikliğine, bir arada yaşama kültürüne yapılmış bir saldırıdır.
Yaşanan bu katliam, Laikliğin bir arada, barış içerisinde yaşamanın güvencesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
33 aydınımızla birlikte 2 masum otel çalışanı emekçimizi kaybettiğimiz 22 yıl önce bugün, toplumsal ayıbımız ve utancımız olarak tarihteki yerini almıştır.
Atatürk ilke ve devrimlerinin sözde değil özde yaşanacağı ülkemizde bu ve benzeri olayların bir daha tekrar etmeyeceği inancımla, katledilen tüm aydınlarımızı en derin duygularımla rahmetle anıyorum.

Jorj BASUS

CHP İSK.İLÇE BŞK.

Screenshot_2