İskenderun Belediyesi yemekhaneleri denetim altına aldı

İskenderun Belediyesi ilçe genelinde faaliyet gösteren yemekhaneleri denetim altına aldı. Denetimlere katılan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi. Bu kapsamda; yemekhaneler başta olmak üzere fırınlar ve lokantalar gibi gıda üretimi ve satışı yapan birçok işyerinde denetimleri titizlikle sürdürdüklerini belirten Gözüküçük;”hafta başından beri yapılan denetimlerde; işletme ve mutfağın genel temizlik ve hijyeni, gıda ürünlerinin muhafazası ve depolama hijyeni, kılık-kıyafet, eldiven ve bone gibi personelin genel temizliği, tezgah, vitrin ve kullanılan alet ekipmanların temizlik ve şartlara uygunluğu, havalandırma ya da davlumbazları bulunup bulunmadığı, ambalajlı, etiketsiz veya tarihi geçmiş ürünlerin kontrolü ve muhafaza koşulları, satışa sunulan gıda ürünlerinin fiyatlandırılması, işyeri sahibinin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının bulunup bulunmadığı gibi hem insan sağlığını hem de çalışma koşullarını içeren konular titizlikle denetlenmektedir.

Bu denetlemelerdeki amacımız İskenderun’da vatandaşların sağlıklı ortamlarda sağlıklı gıda tüketmelerini ve güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak, gıda üretimi yapan işyerlerin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmaktır”dedi. İskenderun Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini Ramazan ayı boyunca sıklaştırırken, diğer yandan da ruhsatlı olarak yemek üretimi yapan yemekhaneleri denetliyor. Denetim ekiplerinin, belirlenen 5 ana başlık çerçevesinde mekanları kontrol ettikleri belirtilirken, bu 5 başlık; Çevre kirliliği, yangın güvenliği, genel güvenlik, imar yönünden sıhhi şartlar ve hijyen kuralları olarak sıralandı.

Ruhsatlı olarak üretim yapan firma yetkilileri Belediye ekiplerinin denetimlerinden dolayı memnun olduklarını belirterek, ‘Vatandaşların sağlığıyla oynayan ruhsatsız üretim yapan yerlerin tespiti ve bunların piyasadan arındırılması noktasında denetimlerin sürekli şekilde yapılması gerekiyor” diye görüşlerini dile getirdiler.

YEMEKHANE DENETİM  2 YEMEKHANE DENETİM  3 YEMEKHANE DENETİM  4 YEMEKHANE DENETİM 1 YEMEKHANE DENETİM 5