Yeni Sanayi Sitesi taşınmasına İTSO’dan tam destek

Yeni Sanayi Sitesi için yapılan çalışmalara İTSO’dan da tam destek geldi. İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Açıkgöz ve üyeleri yaptıkları girişimlerin adından sanaynin yeni yerine taşınması ve imar izni alınması için gerekli tüm yazışmaları yapıldı. Sanayi esnafının daa geniş, daha modern bir sanayiye kavuşması için çalışmalara hız verildi. İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahm Açıkgöz, 11 Mayıs 2015 tarihinde Hatay Valiliğinden Bakanlığa ilgili dilekçeyi ve talep edilen evrakları gönderdik.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan arsanın kooperatife devri ve Otoban yolunun Sanayi Sitesi olması için tüm girişimlerde bulunduk. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda Belen Belediye Başkanımız Adnan Vurucu, İTSO başkanımız Levent Hakkı Yılmaz da bizlere her konuda destek oldu. Bürokratik sorunlarımızın çözümü noktasında tam bir ekip ruhu ile çalışıyoruz ve müracaatlarımızın tamamının hallettik. Şu an Ankara’dan gelecek olan haberi beklemekteyiz. Milli Emlak Genel Müdürlüğünden izin alınmasının ardından işlerimiz daha da kolaylaşacak” dedi.

Kooperatif olarak tüm çalışmalarımızı hukuk kuralları çerçevesinde yürütmekteyiz. Milli Emlak Genel Müdürlüğü arazilerin satışına izin verdiği takdirde kooperatif çalışmalara başlayacaktır” diye konuştu. İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı .İbrahim Açıkgöz konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “ İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi olarak, Belen ilçesi Kooperatif Mahallesinde bulunan hazineye ait 808, 940, 1553, 1554, 1557,1568, 1569 ve 1572 parsel sayılı toplam 8 adet taşınmazı 4706 sayılı kanunun 4. Maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca harca esas değer üzerinden satın almak üzere Belen Kaymakamlığı/Mal Müdürlüğü’ne müracaatımızı bulunmakta olup, satışa ilişkin hazırlanan bilgi ve belgeler Maliye Bakanlığı Milli Emak Genel Müdürlüğüne ibraz edldi ve cevap bekliyoruz. Kooperatifimizn şu an itibariyle 421 adet kayıtlı üyesi bulunmakta olup satın alınması talep edilen hazine taşınmazlarının haricinde, aynı çevrede bazı özel mülk taşyınmazların satın alınmasına yönelik çalışmalarımız da tamamlanma aşamasına gelmiştir. Hazine taşınmazların alınmasına müteakip bu taşınmazlarında satatın alınmasına yönelik işlemleri başlatacağız” dedi.

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Açıkgöz, “Tüm bu konuları üyelerimize, sanayi esnafımıza anlatmak ve son gelişmeleri değerlendirmek üzere 13 Haziran Cumartesi günü Saat:10.00’de Sanayi Aşevinde genel kurulumuz yapılacaktır. Tüm sanayi esnafımızı bu bilgilendirme toplantısına bekliyoruz” dedi.

yeni sanayi sitesine tam destek (1) yeni sanayi sitesine tam destek (2)