Çevre ve Şehircilik konuları İskenderun’da görüşüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hatay Valiliği, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Belediyesinin organizasyonu ile düzenlenen toplantıda çevre ve şehircilik konuları masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa Öztürk ve Bakanlık Bürokratlarının katılımı ile Anemon Otelinde düzenlenen ‘Çevre ve Şehircilik ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı yoğun ilgi gördü.

Toplantının birinci bölümüne katılan Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye’nin üretimde kullandığı teknoloji, araştırma geliştirme kabiliyetinin yanı sıra Türkiye’deki cari yatırımların üçte birini özel sektör yapıyor, üçte ikisini kamu yapıyor İş adamlarımız olmasaydı bu araştırma geliştirme kabiliyetine ulaşılmazdı. Bu ihracat potansiyeline de ulaşılmazdı. Bundan sonraki hedeflere de yine sizlerle ulaşılacaktır, iş dünyası yatırım ve üretim için istikrar istiyor.

Tüm bu saydığımız etkenler olmasa Türkiye 150-160 milyar dolar ihracata asla çıkamazdı” dedi. Nihat Ergün’ün konuşmasının ardından davetliler salondan ayrıldı ve toplantıya 10 dakika ara verildi ve Toplantının ikinci bölümünde Çevre ve şehircilik konuları ele alındı Toplantıda sanayicilerin sorunlarını yetkili ağızlardan dinleyen Hatay Valisi Ercan Topaca ise, “Daha önce görev yaptığım illerde sanayi şehri olduğu için sanayicilerin sorunlarını ve halkın çevreye karşı yaşadıkları sorunları çok iyi biliyorum. Bu nedenle Çevreye karşı sanayicilerimizin çok duyarlı hareket etmelerini istiyorum. Valilik ve Çevre müdürlüğü olarak budan sonra sizleri daha sık rahatsız edeceğiz. Hafta sonu denetimlerimiz olacak, vatandaşlarımızdan zaman zaman ihbarlar geliyor gece ve gündüz fabrikaların bacalarının düzenli çalışmadığı yönünde şikayetler alıyoruz. Bu konuda sanayici arkadaşlarımız eksiği varsa en kısa zamanda eksikliklerini tamamlasınlar.

Gecenin yarısında a gelerek bacalardan çıkan Dumaların ölçümünü ve denetimini yapabiliriz, Sanayiyi çevreye, çevreyi de sanayiye feda ettirmem, ikisi de mutlaka gelişmeli ve korunmalı ama biri diğerini yok etmemeli” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa Öztürk’de Hatay ve özellikle İskenderun Sanayisi, körfezdeki deniz kirliliği, alınması gereken önlemeler, vatandaşların taş ocaklarına karşı şikayetlerini dinledi ve çözüm yolları bulunması için bakanlık düzeyinde çalışmalar yapılacağını vurguladı. Toplantıya Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu Başkanı Fatih Tosyalı, iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı.

anemon çevre toplantısı (1) anemon çevre toplantısı (2) anemon çevre toplantısı (3) anemon çevre toplantısı (5) anemon çevre toplantısı (8) anemon çevre toplantısı0

Önceki İçerikFil Filtre’den Bir Başarı Daha
Sonraki İçerikDENİZCİLER ATIKSU ARITMA TESİSİ İLE ÇEVRE KİRLİLİĞİ ÖNLENECEK