Vali Ercan Topaca Dörtyol’da

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Dörtyol Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleşen açılışa Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, Payas Kaymakamı Hasan Kılınçkaya, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Akın, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ilçemize hayırlı ve sağlıklı bir nesil yetişmesine vesile olmasını dilediğini belirten Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, “Sağlımız ile ilgili olumsuz bir durum yaşadığımız zaman önemine vakıf oluyoruz. Bu durumu yaşamadan ailelerin çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim vererek çocuklarımızı bilinçlendirmeleri gerekiyor.” dedi.

-Ağız ve Diş Sağlığı Konusunda Duyarlı Olmalıyız-

Her insanın ağız ve diş sağlığına yatırım yapmasının önemine değinen Sayın Topaca, “Birinci yatırım; onları iyi korumak, ikinci yatırım; bir tahribat var ise hekime gidip gerekli hizmeti alarak korumaktır. Ağız ve diş sağlığı merkezlerimiz hızla artıyor, teknolojiyi daha fazla kullanıyoruz. Hepimiz ağız ve diş sağlığı konusunda duyarlı olmalı, daha sağlıklı ve güzel bir gelecek için yatırım yapmalıyız. Bu konuda özellikle çocuklarımızı bilinçlendirmeli, ağız ve diş sağlığını koruma konusunda çocuklarımıza eğitim vermeliyiz. Bunu yaptığımız takdirde daha sağlıklı, güçlü, iyi çalışan, düşünen nesil, aydınlık ve refahı yükselmiş Türkiye’nin en önemli sahibi olacaktır.” dedi.

Sayın Topaca, “Dörtyol Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 16 hekimimiz ile hizmet verecektir. İleriki zamanlarda bu sayı artacak. Vatandaşlarımızın bu güzel hizmetten yaralanmasını istiyoruz. Yeni yapacağımız hizmetlerin de tamamlanması ile birlikte buradaki yaşam kalitesi artacak, hizmetlere erişim daha kolay olacak ve vatandaşlarımızın geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamış olacağız.” dedi.

Sayın Topaca, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, merkezin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bölgede örnek teşkil eden bir mekan olduğunu ifade ederek, ülkemizin dört bir yanında ciddi kazanımlar olduğunu söyledi. Türkoğlu, “Temennimiz koğuş tipi hastane sisteminden daha bireysel mekanizmalı, daha konforlu olan hastanelere ve fiziksel mekanlara kavuşmaktır. Ülkemizde gerek hastanelerimiz gerek aile sağlığı merkezlerimiz ve diğer sağlık ünitelerimiz bir kurumsal kimlik olarak vatandaşımızın sağlığına hizmet vermek üzere tüm kadrolarıyla hazır. Bizlerde elimizden geldiğince bölgemizde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri ile alakalı eksiklikleri gidermek için gayret ediyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, ‘’Ülkemizde ciddi bir yatırım hamlesi var. Bunun en kısa örneği Hükümet Konağı, Adalet Sarayı, yeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Bu üç bina çok yakın bir tarihte hizmete girmiştir ve toplam alanları 15 bin metrekaredir. Bu üç birim bundan kısa bir süre önce eski Hükümet Konağımızda hizmet veriyordu ve oradaki alanımız 1628 metrekareydi. Şimdi çok daha geniş ve kimlikli binalarda hizmet veriyoruz. Bugün de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni açıyoruz. Bu tesisimizin ilçemize uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ise, ilçemizde bu tür hizmetlerin yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ilimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz ise, ‘’ Sağlık Bakanlığı son yıllarda çok önemli gelişmeler kaydetti. Bu gelişmelerin göstergeleri olarak da TÜİK rakamlarında memnuniyet oranı %40’dan %76’ya ulaşmıştır. Sağlık hizmetlerinin çok önemli bir hizmet olduğunu biliyoruz. Bu hassasiyetle her geçen gün sağlık hizmetlerine nasıl katkı yapabiliriz diye tüm teşkilatımız çok ciddi çaba sarf ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde bu tesisimiz büyük emeklerle hizmete açılmıştır. Bugün tüm ağız ve diş sağlığı merkezlerimizde vatandaşımızın özellikle sağlık kalitesini ve klinik kalitesini ön planda tuttuğumuz memnuniyeti esas alınarak almış olduğu hizmetler hedeflediğimiz noktalara hızla yaklaşmaktadırlar.” dedi.

Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Akın, “Bizler Kamu Hastaneleri Birliği olarak teşkilatın önündeki en büyük misyon artık halkımızın rahatlıkla ulaşabildiğine inandığımız sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma düşüncesidir. Bölgemizde bu kalitede ağız ve diş sağlığı merkezi yok. Böyle bir merkezi Dörtyol halkına kazandırdığımız için çok gururluyuz. İnşallah daha güzel yerlerin açılışında hep birlikte oluruz.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini keserek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni gezdi.

Dörtyol Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, başlangıçta AÇSAP merkezinin bir bölümü olan dar bir mekanda hizmet vermekteydi. Hizmet kalitesinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin ve hasta memnuniyetinin artırılması amacı ile ilçeye 20 ünitlik modern bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kazandırılmıştır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 1 başhekim, 14 diş hekimi, 5 hemşire, 3 diş protez teknisyeni, 1 röntgen teknikeri hizmet vermektedir.

2 5 9 11