Rektör adayı Prof.Dr.Yılmaz İTSO’yu ziyaret etti

İskenderun Teknik Üniversitesine aday olduğunu açıklayan Prof.Dr. Süleyman Yılmaz İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’na nezaket ziyaretinde bulundu. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof.Dr. Süleyman Yılmaz, aslen Dörtyollu olduğunu Payas’da lisans eğitimi aldıktan sonra Dicle Üniriversitesi Fizik Bölümünde Mastır eğitimini Fırat Üniversitesi Fizik Anabilim dalında yalıiletken malzemeler üzeri doktora eğitimini Çukurova Üniversitesi Ana Bilim Dalında, dielektrik malzemeleri üzerine tamamladığını söyledi.

MEB’de 3 yıl öğretmenlik yaptığını da sözlerine ekleyen Prof.Dr.Yılmaz, 1994 yılında Asistanlığa başladığı Harran Üniversitesinde Profesörlüğü çalıştığını ve Harran Üniversitesine Sıvı Kristallar araştırma labaratuarını da kurduğunu belirterek, Tüm bu bilgi, birikim ve tecrübelerimin ardından kendi memleketimde kurulan İskenderun Üniversitesine rektör olmaya karar verdim. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi. İskenderun’un sanayi, ticaret, turizm ve tarım şehri olduğunu sözlerine ekleyen Prof.Dr:Yılmaz, üniversitenin kurulması ile İskenderun’un ekonomik ve sosyal yönden daha da gelişeceğine vurgu yaptı.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun’a fakültelerin gelmesi için oda olarak yoğun çaba sarf ettik. Bazı fakültelerin kurulmasında da önemli maddi desteklerimiz oldu. Üniversitenin kurulması ile bölgemize 30 bine yakın öğrencinin gelmesi bekleniyor, bu da şehrimizi sosyal ve kültürel yönden hareketlendireceği gibi esnaflarımız için de önemli gelir kaynağı olacağını düşünmekteyiz. İTSO yönetimim adına sizlere başarılar diliyorum ve rektör olmanız durumunda İTSO ile birlikte önemli projelerde birlikte çalışmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

İskenderun Teknik Üniversitesine rektör adayı olan Prof.Dr. Süleyman Yılmaz’ın ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı İTSO yönetim kurulu üyeleri Adnan Mursaloğlu, Necat Özkaya Gassan Kuran ve İTSO Meclis üyesi Murat Sonel Aykut da hazır bulundular.

REKTÖR ADAYI İTSO ZİYARETİ (1) REKTÖR ADAYI İTSO ZİYARETİ (2) REKTÖR ADAYI İTSO ZİYARETİ (3) REKTÖR ADAYI İTSO ZİYARETİ (4)

Önceki İçerikHALKIMIZIN SAĞLIĞI HERŞEYİN ÜSTÜNDE
Sonraki İçerikAk Parti Milletvekili Adayı Alğan, gençlerle buluştu