Trafikten kaynaklı gürültü kirliliğini önleme çalışması

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları kontroller ile şehir genelinde gürültü kirliliğini bitirmeyi hedefliyor. Ekipler yaptıkları incelemeler neticesinde, trafikten kaynaklı gürültü kirliliğinin yoğun olduğu 7 adet durak noktası tespit ettiklerini belirttiler.

Bu noktaların hemen hemen tamamının, insanların yoğun olarak bulundukları iş yerleri, alışveriş merkezleri, konut alanları, okullar, parklar ve camilere yakın olan noktada yer aldığını vurgulayan Zabıta ekipleri, toplum sağlığı açısından risk oluşturan bu durumun önlenmesi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini ifade ettiler. İskenderun’da bu soruna dikkat çekmek isteyen, bu soruna çözüm üretmeye çalışan bir proje üretmek istediklerini ifade eden İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu;” trafikte gürültü kirliliğini önlemek ve sürücülerin gereksiz yere klakson ve korna kullanımını azaltmayı amaçlıyoruz.

Şehrimizde, trafik yoğunluğunun fazla olduğu caddelerde minibüs ve halk otobüslerinin ihtiyaç olmayan, hatta fayda sağlamayan durumlarda dahi fazla şekilde korna kullandıklarını gözlemledik. Gürültü kirliliği, özellikle trafikten kaynaklı gürültü kirliliği toplum huzuru ve insan sağlığının önündeki büyük engellerden birisidir. Bu nedenlerle daha yaşanabilir ve huzurlu bir şehir olmasını hedefliyoruz”dedi.

zabıta 1 zabıta 2 zabıta 3 zabıta 4