Kaymakam Özyiğit’e Anlamlı Ziyaret

Önümüzdeki günlerde idrak edilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve beraberindeki Gençlik Adına Engelli Bir Sporcu ile Gençlik Merkezi Üyesi Üç Gencimiz ve Üç Sporcu olmak üzere Yedi Gencimiz İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit’i 15 Mayıs 2015 Cuma günü makamında ziyaret etti.
Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerine ve İlçemizdeki genç girişimcilere gösterdiği ilgi, alaka ve duyarlılığından dolayı İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit’e gençlik adına teşekkür ederek sözlerine başlayan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; Bu ziyaretin Gençlik Haftası dolayısıyla nezaketen gerçekleştirildiğini belirterek, gençlik merkezinin faaliyetlerini içeren bir dergiyi de Kaymakam Özyiğit’e sundu.
Günün anlam ve önemine değinerek, kısa bir açıklama yapan İlçemiz Kaymakamı H.Hasan Özyiğit; “19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 96. yıldönümünü coşkuyla idrak ediyoruz.

Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir.

19 Mayıs’ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk’ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz” diye konuştu.
Ziyaret nedeniyle memnun olduğunu da ifade eden Kaymakam Özyiğit; Bu müstesna hafta vesilesiyle; “Bize bu günü armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve tazimle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın bayramını içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

IMG_3628 IMG_3630 IMG_3638