Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU)tarafından, Dörtyol ilçesinde yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi’nin incelenerek faaliyete geçtiğini duyurdu.

İki yıl içerisinde modern ve kapsamlı bir şekilde yapılan Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde, Deliçay’a direkt deşarj edilen ve körfezi kirleten atıklar engellenerek çevre kirliliği böylece önlenmiş oldu.

Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Genel Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan geçici kabul komisyonunca gerekli incelemeler yapılarak faaliyete başladı.

Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi ile çalışan tesis, İller Bankası’nca ihale edilip, denetimi İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı’nca müştereken yürütülmüştür.

Tesiste evsel atık suyun “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak ortalama %92 giderim verimi ile Deliçay’a deşarjı sağlanmaktadır.

DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ (1) DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ (3) DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ (4) DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ (7) DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ (8) DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ (9)