İTSO Heyeti TOBB’nin Mali Genel Kuruluna Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar birliği TOBB’nin 71’inc Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. Genel kurula Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural ve TOBB delegelerinin yanı Sıra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Meclis üyeleri Müfit Tennioğlu, Fuat Keser Bayram Alpagül Ethem Kartal ve İTSO Genel sekreter yardımcsı Figen Gül Dönmez de katıldı. Genel kurulda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikayesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.
Hisarcıklıoğlu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi. Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikâyesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz” diye konuştu.Gördüğünüz gibi bu sene genel kurulumuzun teması Çanakkale Zaferi. Zira tarihi değiştiren Çanakkale destanının 100. yılındayız.
Çanakkale; Milli Mücadele ruhunun ve kadrosunun doğduğu yerdir. Çanakkale; Türk milletinin dirilişidir, yeni Türkiye Cumhuriyetinin de ön sözüdür. Çanakkale; bu necip milletin dünyaya, savaşta bile ahlakın olduğunu öğrettiği yerdir” dedi. Genel kurula katılan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, toplantının çok olumlu geçtiğini iş dünyası ile birebir görüşme imkanı bulduklarını ve TOBB tarafından ilgi ile karşılandıklarını vurguladı.

İTSO HEYETİ TOBB GEN.KUR (1) İTSO HEYETİ TOBB GEN.KUR (2) İTSO HEYETİ TOBB GEN.KUR (3) İTSO HEYETİ TOBB GEN.KUR (6) İTSO HEYETİ TOBB GENEL MALİ KURULUNA KATILDI0