Arsuz’un Sahil Düzenleme Projesi start aldı

Arsuz’un yeni yüzünü yansıtacak olan Sahil Düzenleme Projesi start aldı
Arsuz’a değer katacak proje

Arsuz Belediyesi’nin ilçedeki sahil ve plajlara değer katacak çalışmaları yaz sezonu öncesi hız kazandı. Bu bağlamda Arsuz Köprüsü’nden, Devlet Demir Yolları Kampı’na kadar devam edecek olan “Sahil Düzenleme Projesi” kapsamında, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan taşınmazlar üzerindeki işgallerin kaldırılması ve mülkiyet sahiplerinin kendi sınırlarına çekilme işlemi başladı. Arsuz Sahili’ni modern bir görünüme kavuşturacak olan proje kapsamında, Arsuz’un doğal kumsalı ve yeşil alanları korunacak, yapılacak olan yürüyüş yolu, mendirek, yeşil alan ve çevre düzenlemesi ile sahil Arsuzlular’ın ve yerli-yabancı ziyaretçilerin buluşma noktası haline gelecek.
Arsuz yeniden şekillenecek!
Sahili halka açmaya hazırlanan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci ile birlikte sahil şeridinde inceleme yaptı.
Çalışmaların ilk etabı olan, mülkiyet dışına taşmış olan binaların kendi sınırlarına çekilme işleminin başladığını söyleyen Başkan Nazım Culha, “Turizm ilçesi olan Arsuz’un deniz kenti özelliğini daha da pekiştirecek olan projeyi hayata geçirebilmenin ilk adımı kapsamında; mülkiyetleri dışına taşmış olan binaların bahçe duvarları kendi sınırlarına çekilmeye başlandı. Duvarların mülkiyetlerine geri çekilmesi işlemini bu ay sonuna kadar bitirmeyi ve yaz sezonunda da halkımızı deniz kenarında yürüterek, doğal bir ortamda denize girmelerini hedefliyoruz. Yeşil bir bant, insanların sahilde yürüyebilmesi için yürüyüş yolu, denizi seyretmek için oturma bankları, aydınlatma direkleri ve doğal plajı ile Arsuz’un sosyal yapısını yeniden şekillendirecek olan projemiz ve bunun gibi tüm projelerimiz turizm kenti olan Arsuz’u daha modern ve çağdaş bir ilçe haline getirmek içindir. Arsuz’un yarınını inşa etmek, büyümesi ve gelişmesini sağlamak açısından projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

ARSUZ-02 ARSUZ-06 ARSUZ-08 ARSUZ-09 ARSUZ-10 sahil projesi (2) sahil projesi (15) sahil projesi (22) sahil projesi (27) sahil

Önceki İçerikSerbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası geleneksel dayanışma yemeği
Sonraki İçerikArsuz Belediye meclisi toplanıyor