İskenderun Kreş ve Gündüz Bakımevleri Geleneksel Çocuk Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95’inci yıldönümünün İlçemizde sevinç ve coşkuyla kutlanmasının ardından bu bayram havasının etkisinde iken çocuklarımıza yönelik güzel bir etkinlik daha gerçekleştirildi.

İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün işbirliğiyle 28 Nisan 2015 Salı günü İskenderun Belediyesi 2 No’lu Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen İskenderun Kreş ve Gündüz Bakımevleri Geleneksel Çocuk Şenliği’nde kreş ve anaokulu çağındaki çocuklar bir araya gelerek, birbirleriyle kaynaştı ve eğlenceli bir gün geçirdi.

Düzenlenen etkinliğe; İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Özden O. Dürüst, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Şube Müdürleri, Eğitimciler, Aileler ve diğer davetliler katıldı.

Çocukların bir araya gelip kaynaştığı ve doyasıya eğlendiği Geleneksel Çocuk Şenliği’nin açılış kurdelası protokol üyeleri tarafından kesildi.

İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit; Kreş ve Gündüz Bakımevleri tarafından açılan standları ziyaret ettikten sonra, şenliğe katılan çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti

Çocukların, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimli, vatanını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, analitik düşünen ve sağlıklı karar verebilen bireyler olarak yetişmeleri için anne-babalara, eğitim kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşmektedir. Bu bilinç ve algı çerçevesinde evlatlarımızın geleceğe hazırlanması sürecinde üzerimize düşen sorumluluklarımızın farkında olmalı ve onlara yeterince ilgi ve alaka gösterebilmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Geleneksel Çocuk Şenliği programı çerçevesinde; İlçemizde faaliyette bulunan kreş ve gündüz bakımevleri çocukları ile Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde barınmakta olan çocuklar tarafından birbirinden güzel gösterilerde bulunulmasının ardından hareketli şarkılar eşliğinde çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendiler.

IMG_3460 IMG_3466 IMG_3475 IMG_3478 IMG_3480 IMG_3482 IMG_3486 IMG_3487