‘Sosyal medya bağımlılığı ve önlenmesi’ Projesi Öğrencileri Arsuz’da

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Sosyal medya bağımlılığı ve önlenmesi’ konulu Erasmus Plus Projesi kapsamında Arsuz’a gelen Avrupalı gençler, 10 gün süren proje çalışmalarının son gününde proje koordinatörleri Fırat Soydemir ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. Almanya, Hırvatistan, Litvanya ve Makedonya’dan gelen 32 kişilik heyet sağladığı imkânlar ve verdiği desteğin yanı sıra, ev sahipliğinden dolayı Başkan Culha’ya teşekkür ederken, kendisini de ülkelerinde ağırlamak istediklerini dile getirdi.
Arsuz’da çok keyifli vakit geçirdiklerini ve ilçeye hayran kaldıklarını dile getiren Avrupalı konuklarının çalışmalarını ve gözlemlerini dinleyen Başkan Nazım Culha da, Arsuz’un eşsiz bir turizm kenti olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere büyük önem verdiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu tür projeleri yeni kültürler tanımak ve bu kültürlerin ülkeler arasında tanıtılmasına katkı sunulması açısından önemsiyoruz. Gençleri çok seviyoruz. Geleceğimizin yöneticileri olacaklar. Yüzlerine bakınca hepsinin birer cevher olduğunu görüyorum. Arsuz; barışı ve kardeşliği simgeleyen, çan sesinin, ezan sesine karıştığı, medeniyetlere katkı sunan tarihi bir şehirdir” dedi.
Daha sonra konuklarının sorularını yanıtlayan Başkan Culha, “Türkiye’nin yüzölçümü olarak ikinci en büyük ilçesine neden belediye başkanı olmak istediniz?’ şeklindeki sorusuna, “Ben burada doğdum, burada büyüdüm. Doğup, büyüdüğüm şehrin insanlarına hizmet etmeyi seviyorum” şeklinde yanıt verdi. Başkan Culha’nın, “İlçenizde kilise var, Hıristiyan vatandaşlarınız var mı?’ şeklindeki soruya verdiği “Evet, ilçemizde Hıristiyan vatandaşlarımız var. Hatta sekreterim ve çaycım bile Hıristiyan. Biz hangi dinden olursa olsun burada bir arada kardeşçe yaşıyoruz, hepimiz bir bütünüz ve biriz” şeklindeki yanıtı karşısında şaşıran konuğu ise, “Bu Türkiye’ye yedinci gelişim. Ama hiçbir yerde ve hiçbir belediyede Hıristiyan birine rastlamamıştım” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
Başkan Nazım Culha, konuklarına ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdikten sonra, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Avrupalı gençler belediye ziyaretinin ardından, Mob – Dans gösterisini Arsuz sokaklarında sunarak hem halkın dikkatini çektiler, hem de sosyal medya için mesajlar verdiler.

IMG_2009 IMG_2040 IMG_2049 IMG_2061 mob-dans (1) mob-dans (3)

Önceki İçerikArsuz’da elektrik hatları yer altına alınıyor
Sonraki İçerik”Çocuk” konulu fotoğraf sergisinin açılışını Başkan Seyfi Dingil yaptı