Arsuz’da elektrik hatları yer altına alınıyor

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, enerji kurmaylarıyla birlikte yüksek gerilim hattını yeraltına alma çalışmalarını inceledi

Arsuz’da elektrik hatları yer altına alınıyor

Mesleğinin verdiği avantajları kullanarak elektrikle ilgili tüm sorunları ve çözüm önerilerini en üst mercilere kadar taşıyan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yaptığı girişimlerin meyvelerini almaya başladı. Özellikle yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde enerji hatlarındaki yenileme ve modernizasyon çalışmalarının ardından ilçede elektrik şebekesini yeraltına alma çalışmaları da start aldı. İskenderun TEDAŞ Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç, ENERJİSA Bölge sorumluları ve müteahhit firma yetkilileri ile birlikte ilçenin kaderini değiştirecek yüksek gerilim hattını yeraltına alma çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nazım Culha, Arsuz’un enerji sorununu çözmek için yapılacak olan yatırımların ve iyileştirmelerin ihale bedelinin yaklaşık 6,5 milyon lira olduğunu ifade etti.
“Enerji kesintisine son”
İlçede elektrik yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Başta Arsuz merkez olmak üzere, Gümüşkent, PTT evleri, Valilik Kampı, Lale Sitesi, Akkent Sitesi, Gizemkent Sitesi, Gökmeydan Mahallesi, Gözcüler Toplu Konutları, Alkaya Petrol arkası ve o bölgede dağınık olarak yapılan evlere tekabül eden yüksek gerilim hattının tamamı ile alçak gerilim hattının bir bölümü yeraltına alınacak. Bu ihale kapsamında yaklaşık 10 adet yeni trafo tesisinin yanı sıra yeni direk ve şebeke ilavesi de yapılacak. Ayrıca, mevcut havai hat şebekesinin de revizyonu yapılacak olup, eski direklerde değiştirilecektir. Yaklaşık 6,5 milyon lira civarında olan ihale hızlı bir şekilde devam etmekte olup, en kısa zamanda tamamlanması düşünülmektedir.

Bu bölgede yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra yeni sezonda enerji kesintisi yaşamayacağımızı düşünüyorum. Bölgemizde geçen sezon yaşadığımız enerji kesintisinden dolayı yaptığımız girişimleri dikkate alıp, bu yatırımları hayata geçiren başta Enerjisa Bölge Sorumlularımız olmak üzere, İskenderun İlçe Enerjisa sorumlularımıza ve katkısı olan bütün yetkililere teşekkür ediyorum ve bu yatırımların devamını diliyorum. Çünkü ilçemizde, enerji anlamında çok ciddi sıkıntımız var” şeklinde konuştu.

1 2 3 4 5

Önceki İçerikBakım ve onarım çalışmaları devam ediyor
Sonraki İçerik‘Sosyal medya bağımlılığı ve önlenmesi’ Projesi Öğrencileri Arsuz’da