“ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

13.04.2015 tarihinde İskenderun Atatürk Anıt Alanında bulunan gönderlerden birindeki “ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ” üretici firmanın hatası nedeniyle yıldızsız olarak üretilmiştir.

Yıldızsız bayrak, personelimiz tarafından fark edilmediğinden sehven göndere çekilmiştir. Yaşanan bu talihsiz olay sonrası, belediyemize gelen bilgi doğrultusunda, personellerimiz tarafından derhal bayrak değiştirilmiştir.

Sorumlu personeller hakkında gerekli işlem yapılacak olup ayrıca bayrağın alındığı firma da mahkemeye verilecektir. İlçemizde böyle talihsiz bir olayın yaşanması tüm Türk Halkını derinden yaralamıştır.

Mithat Cemal KUNTAY’IN “On Beş Yılı Karşılarken” şiirinin mısralarında dediği gibi; “ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Vatanımız ve bayrağımız için şahadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi saygıyla yad ederek, önlerinde saygıyla eğiliyorum.

Tüm Türk Halkının kutsalı olan “ŞANLI TÜRK BAYRAĞI” için göstermiş olduğunuz ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim.

Seyfi DİNGİL
İskenderun Belediye Başkanı

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL

 

Önceki İçerikKutlu Doğum Haftası
Sonraki İçerikDr. Riyat Kırmızıoğlu Karaağaç Seçim Ofisini Açıyor