Hatay’da Paskalya Bayramı Kutlandı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, eşi Hanımefendi Sevim Topaca ile birlikte, Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı münasebetiyle Ortodoks Kilisesi’nin bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

12 Nisan 2015 Pazar günü saat 08.00’de gerçekleşen kahvaltılı buluşmaya ayrıca Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortadoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasrettin Eskiocak, dini temsilciler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, insanların birbirini sevmesinin, birbirinin inancına saygı duymasının aslında bütün semavi dinlerin öngördüğü bir durum olduğunu belirterek, “Biz de bu çerçevede Müslümanlar olarak sizlerin inancına derin bir saygı duyuyoruz. Sizlerin inancını en güzel şekilde yaşaması için gerekli şartları hazırlamayı devlet ve millet olarak üstümüze borç biliyoruz. Bu anlamda bu bayramlarda sizlerle birlikte olmaktan ve bu birlikteliği hem kendi halkımıza hem de dünyaya göstermekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Sayın Topaca, “Bu birlikteliği bütün dünyaya göstermek önemlidir. Bugün dünyanın çok değişik yerlerinde insanların inançlarından, mezheplerinden ve kültürlerinden dolayı çok büyük sıkıntılar çektiğini, zulümler gördüğünü biliyoruz. Bu insanlığın ve dinlerin hiç isteği bir durum değil. Dinlerin özüne, öğretisine baktığınız zaman bütün dinlerde diğer inançlara saygı, sevgi ve onlara gerekli kolaylığı göstermek vardır. Aslında bu sağlanabilse barış, sevgi, saygı ortamı da bütün dünyaya egemen olur.” dedi.

Sayın Topaca, “Bu duygu ve düşüncelerle Paskalya Bayramı’nın sizler için huzur, refah, barış getirmesini, kaynaşma ve dayanışmaya vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ise, “Başkan Bey yurt dışında olduğu için vekaleten aranızdayım. Yüzyıllardır kardeşliğin yaşandığı bu şehirde, ben bir esnaf çocuğu olarak bu bayramları dedemden, babamdan gördüğüm gibi beraber kutladık. Kardeşliğin yaşandığı huzur ve hoşgörü ikliminde nice bayramları birlikte kutlamak temennisi ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Paskalya Bayramı’nızı kutluyorum.” dedi.

Ortadoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Paskalya Bayramı’nın anlamı ve önemi konusunda bilgi vererek, “Antakya, yüzyıllardan beri aynı Allah’a ibadet eden, çan sesinin ezan sesine, ezan sesinin hazzan sesine karıştığı müstesna şehirlerden birisidir. Paskalya Bayramı’nı bir başka coşku ile kutlayan, şehrin sokaklarında yürürken Paskalya’yı hissettiğiniz kenttir. Bu şehirde doğmuş olup, bu şehirden bir şekilde göç edenlerin Bayram kutlamaya özlemle geldiği kenttir. Gelecek yıl da sizlerle bu mekanda buluşmak dileği ile her sene bugünlere, sağlıkla, mutlulukla, esenlikle kalın.” dedi.

Sayın Valimiz’in Vakıf Başkanı Fadi Hurigil ile yumurta tokuşturarak bir bayram geleneğini gerçekleştirmesinin ardından protokol üyeleri ve konuklar yemek duasının ardından birlikte kahvaltı yaptı.

1 2 3 4 6 7 8 9 10