Farklı inançların birlikteliği tüm dünyaya örnek olacak

İskenderun Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Yönetimi ziyaretlerine devam ediyor:

Farklı inançların birlikteliği tüm dünyaya örnek olacak

İskenderun Ortodoks Kiliseleri Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu üyeleri, İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ile birlikte iadeyi ziyaretlerine devam ediyor.

Ziyaretler kapsamında İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfını ziyaret eden kilise yönetimi, yaptıkları ziyaretlerde birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

İlk ziyaretini İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan’a gerçekleştiren kilise yönetimi, önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Kutlu Doğum haftası dolayısı ile Müftü Mehmet Taştan’ın kutlu doğum haftasını kutladı.
İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan ise Hıristiyan camiasının bu hafta kutlanacak olan Paskalya Bayramını kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kilise yönetimi, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’a yaptıkları ziyaret sonrasında Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun ve Cemevi Yönetimi ile bir araya geldiler.

Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini aralarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun, İskenderun ve Hatay’daki farklı inanç mensuplarının kardeşlik içerisindeki bu güzel birlikteliklerinin örnek alınacak bir güzellik olduğunu dile getirdi.

Yapılan ziyaretlerin ardından kilise yönetimi, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD)’ın düzenlemiş olduğu kermese katılarak ziyaretlerini sonlandırdılar.

1- Sayın Müftümüzü ziyaret 150403 2- CEMEVİ'ni ziyaret 150404 3- CEMEVİ'ni ziyaret 150404 4- AKAD kermesine katılım 150404 5- AKAD kermesine katılım 150404