ARSUZ’DA ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTILDI

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ı kalkındırma çalışmaları kapsamında projelendirilen tesislerin temellerini atmaya devam ediyor.

Başkan Savaş, Arsuz’un Akçalı Mahallesi’nde çöplerin toplanarak doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ayrıştırılarak depolanacağı tesisin temellerini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte attı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün’ün de katıldığı temel atma töreninde konuşan Başkan Savaş, Arsuz’da temelleri atılan köprülerin ardından hemşehrilerine bir tesis daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, çöp toplama işinin insan sağlığı açısından önemini bilerek hareket ettiklerini ifade etti.

Arsuz ve diğer ilçelerde çevreye ve insan sağlığına tehdit oluşturan çöp yığınlarını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Savaş, “ Hatay’da bugüne kadar başta altyapı ve arıtma tesisleşmesi noktasında birikmiş çok sorunumuz var. Önümüzdeki süreçte tüm ilçe belediyelerimizle Hatay’ın tüm sorunlarını el birliğiyle çözmek istiyoruz. Bu noktada bizlere düşen her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmada ise, Arsuz’da yıllardır süregelen çöp toplama ve depolama sorununa karşı böyle bir çözüm geliştirdiklerini vurgulayarak bu noktada çözüme ortak olan Başkan Savaş’a teşekkür ettiklerini ifade etti.

Başkan Savaş ile Arsuz’un sorunlarına çözüm getirme anlamında iyi bir sinerji yakaladıklarını belirten Başkan Culha, Arsuz genelinden toplanacak çöplerin bu tesise getirilerek işleneceğini ve böylelikle çevre kirliliğinin önüne geçme noktasında dev bir adım atacaklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Arsuz’daki çöp toplama ve depolama sorununa kalıcı bir çözüm getirecek tesisin temeline ilk harç dökülerek tesisin Arsuzlulara ve Hatay halkına hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu.

BAŞKAN SAVAŞ, ARSUZ’DA ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI (1) BAŞKAN SAVAŞ, ARSUZ’DA ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI (2) BAŞKAN SAVAŞ, ARSUZ’DA ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI (4) BAŞKAN SAVAŞ, ARSUZ’DA ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI (5)

Önceki İçerikÇÖZÜM ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ
Sonraki İçerikFacebook,Twitter ve YouTube’a erişim engellendi