Höyük Köprüsü yüzleri güldürdü

Höyük Köprüsü yüzleri güldürdü

Arsuz’da yaşanan ve büyük oranda maddi hasara yol açan sel felaketinde yıkılan Höyük Köprüsü’nün temeli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’ın ve mahalle sakinlerinin katıldığı törenle atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran köprünün teknik detayları hakkında bilgi verdi. 24 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde olacak olan yeni köprünün ihale bedelini 450 bin lira olarak açıklayan Baldıran, köprünün 110 iş günü içerisinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.

“Hizmetler peş peşe geliyor”

Yıkılan Höyük Köprüsü’nün ekonomik ömrünü tamamladığını ve her şerde bir hayır olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Mahallemizde ve ilçemizde yapılacak olan hizmetlerin büyük bir bölümünün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söylemiştim. Büyükşehir belediyemizle birlikte bu şehri imar etmek ve modern kent yapmak adına hizmetlere başladık. Birinci hizmetimiz bu bölgeyle ilgili asalfttı. Höyük’ten başlayan, Arsuz merkeze kadar devam eden yaklaşık 20 metre kilometrelik bir beton asfalt yapıldı. Sıra köprümüzün yapımında… Biz yaşadığımız üç sel afetini maddi zararla atlattık, çok şükür can kaybımız yok. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamayız. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Tarafından projesi hazırlanan yeni Arsuz Merkez Köprü Projemiz var. Bundan sonra o köprünün yapımı başlayacak. 13 yıldır Madenli ve Üçgüllük mahalleri birbirinden irtibatsız durumda, şuanda nasıl Höyük Mahallesi sakinleri dolmuşa binip Arsuz’a kadar gidiyorsa, Madenli ve Üçgüllük de 13 yıldır aynı işkenceyi çekiyor. O işkenceyi giderecek Zilli Çayı Köprüsü de üçüncü köprümüz olacak. Bunlardan sonra yarım kalan yada asfaltı olmayan mahallelerimizde asfalt çalışmalarına devam edeceğiz. Hizmetler peşpeşe geliyor, daha önce ifade ettiğimiz gibi konuşmayacağız, iş yapacağız” dedi.

“Arsuz, Büyükşehir ile büyük bir uyum içinde çalışıyor”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, kurak geçen yılların ardından yağmur hasretiyle dua ederken karşılaştıkları sel felaketini, rahmet sonrası zahmet olarak değerlendirdi ve köprü inşaatlarını da zahmetin telafisi olarak gördüğünü söyledi.

Hatay’daki mevcut 5 ilçe belediye başkanı arasında büyükşehirle en çok sinerji oluşturan ve birlikte çalışma kültürüne katkı sağlayan başkanın Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “Bazen musibetler nasihatlardan çok daha ön plana geçer. Biz hep rahmet istedik, 43 yılın en kurak yılını bir sene önce yaşadık. Su konusunda büyük problemler yaşadık. Çok dua ettik rahmet gelsin diye, ama bazen rahmet gelirken de bazen zahmetini beraberinde getiriyor. Bugün de o zahmetin telafisi içerisindeyiz. Köprülerimizden 2 tanesini kaybettik birinde çok hasar vardı. İnşallah buradaki köprümüzü 110 günde tamamlayacağız. Daha önce 17 km asfalt yaptırdık, bu sene için de 17 km’lik asfalt sözü veriyoruz. 14 ayda 34 km. asfalt olmuş olacak. Bu arada 5 tane menfez biz yaptık, 9 tane menfezde Arsuz Belediyesi yaptı. Hatay’da toplam 25 civarında sosyal tesis yapıyoruz, 7 tanesi Arsuz’a düştü, bir tanesi de Höyük Mahallesinde yapılacak.

Onun da 10 gün sonra ihalesi var. Sosyal tesiste, bir muhtar odası, bir berber, bir bakkal dükkanı, bir tane eğitim salonu, bir tane kıraathane, bir tane mutfak, büyük bir salon ve o salonun üçte biri kadarda terası var. Köyle ilgili önemli parametreler orada olacak. Orası beldenin merkezi olacak. Aynı zamanda iyi ve kötü günlerinizi, törenlerinizi de orada yapabileceksiniz. Ben siyaseti filan bilmem, ben hizmet adamıyım. Seçimle geldik dedik ki, ‘Karanlıkta tutulan eller, aydınlıkta bırakılmaz.’ Siz bir duruş sergilediniz 30 Martta, 5 sene bu duruşun karşılığını vermek bize düşer. 15 tane ilçe belediye başkanımız var. En çok büyükşehirle sinerji oluşturan birlikte çalışma kültürüne katkı sağlayan Nazım Başkanımızdır. Bundan sonraki süreç içerisinde Arsuz, yılların biriktirdiği alacakları inşallah büyükşehirden yavaş yavaş alacak. Biz işi sağlam yapacağız, uyduruk bir şey yapmayacağız. Yolları gördüğünüz gibi beton asfalt, bu köyler bizimle birlikte ilk kez beton asfaltla tanışıyor. Güle güle kullanın. Bizim bu bölgeyle ilgili en büyük sorunumuz alt yapıdır. İnşallah yağmur suyu ve kanalizasyonla işe başlayacağız. İçme suyuyla devam edeceğiz. Temel olmazsa gelişme olmaz, meyve yiyemeyiz. Arsuz hak ettiği hizmetleri alacaktır. Haziran’da bir gün daha var o günde de bir duruş istiyoruz. Biz size hizmet etmekten onur duyuyoruz, bu işi ibadet gibi görüyoruz. Hatay’ın hak ettiği hizmetleri hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

1 Screenshot_1 Screenshot_2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.