Höyük Köprüsü’nün temeli atılıyor

Arsuz’da yaşanan sel felaketinde yıkılan ve Höyük Halkı’nın da en büyük talebi olan Höyük Köprüsü’nün temeli bugün atılıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Mart 2015 Çarşamba günü yapılan Höyük Köprüsü ihalesinin ardından, yüklenici firmaya yer teslimi önceki gün yapıldı.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yol Şube Şefi Meryem Yakut ve firma yetkililerinin de katılımıyla yapılan yer tesliminin ardından, firma yetkilileri köprünün yapılacağı alanda inceleme yaptı. 24 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde yapılacak olan ve yapımı yaklaşık üç ay sürecek olan yeni Höyük Köprüsü 24 adet fore kazık üzerine oturtulacak.

Höyük Köprüsü’nün temeli bugün(2 Nisan 2015 Perşembe) saat:13.00’te Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın katılımıyla gerçekleşecek. Arsuz Belediyesi, ana köprü tamamlanıncaya kadar yaya geçişini sağlamak amacıyla Höyük Deresi’ne geçici olarak çelik yaya köprüsü monte etmişti.

Screenshot_1 Screenshot_2