2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

İskenderun Belediyesi ile Engelsiz İskenderun Derneği işbirliğinde 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde bir dizi etkinlikler düzenlenerek otizm konusuna dikkat çekilecek.

Emel Akçay İlköğretim Okulu yapılacak etkinliklere otizmin rengi maviyi giyerek farkındalık yarat ve farklılığa kucak aç diyerek destek verecek. Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil,02.Nisan.2015 Perşembe günü saat:14.00-17.00 saatleri arasında Atatürk Anıt Alanında bir araya geleceklerini ifade ederek konuya duyarlı yaklaşılmasını ve farkındalık yaratmak amacıyla tüm İskenderunluları etkinlik alanına katılmalarını istedi. Otizm eksiklik değil farklılıktır diyen Engelsiz İskenderun Dernek Başkanı Feray Dingil açıklamasında şu görüşlere yer verdi;”doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizm, 2 Nisan günü tüm dünyada olduğu gibi şehrimizin de gündeminde olmasını istiyoruz.

Bu vesile ile bizde dernek olarak bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Günümüzde her 68 çocuktan birisinde görülen otizm; din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmiyor. Birleşmiş Milletler tarafından deklare edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık gününde tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları, kampanyalar yapılmakta ve otizmin bir farklılık değil zenginlik olduğu dile getirilmektedir. Engelsiz İskenderun Derneği olarak 02 Nisan 2015 tarihinde şehrimizde farkındalık yaratalım istiyoruz. Halkımızın hassasiyet göstereceğine olan inancımla tüm halkımızı anıt alanına davet ediyorum”dedi.

otizme dikkat çekilecek 1 otizme dikkat çekilecek 2