Türkiye 31 Mart Fırtınasına Teslim

Türkiye gündemi bir günde pek çok sıcak olaya şahitlik etti.

Van hariç tüm yurtta elektrikler kesildi. Büyük illerde metro, tramvay ve Marmaray seferleri durdu.

Yeniden görülen Balyoz Davası’nda mahkeme tüm sanıklar için beraat kararı verirken, Beşiktaşlı iki eski yıldız Sergen Yalçın ve Ahmet Dursun babalarını kaybetti.

Emekliye zam müjdesi geldi, Tüm Türkiye’nin beklediği hayati rakam açıklandı.

Ve daha neler neler…

Türkiye’nin baş döndüren 31 Mart fırtınası…

TEİAŞ, elektrik nakil hatlarında saat 10.36’da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

000

 

Başbakan’dan elektrik kesintisi açıklaması

Davutoğlu, ”İletim hatlarında sorun olduğunu düşünüyoruz. Her türlü ihtimali araştırıyoruz. Terör saldırısı olabilir mi, onu da araştırıyoruz o yönde araştırmalarımız var. Her türlü ihtimali araştırıyoruz” dedi.

Taner Yıldız’dan flaş kesinti açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Slovakya programına eşlik eden heyette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak, “10.36 itibari ile sistemde çökme oldu.Kesintinin neyden kaynaklandığını inceleyip öğreneceğiz” dedi.

 AB, Türkiye’yi sistemden mi çıkardı?

Elektrik arızasına dair Ankara’da konuşulan bir iddia ise, Türkiye’nin Avrupa’nın enterkonnekte sisteminden çıkarıldığı… Konuyla ilgili bir yetkili, “Dün Türkiye kaynaklı bölgesel bir arıza meydana geldi ancak Türkiye bu arızayı gidermekte gecikti. Avrupa Birliği, ‘siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz’ diyerek Türkiye’yi AB sisteminden çıkardı. Bugün yaşanan sıkıntı buradan kaynaklanıyor” dedi.

Elektriğin kesilmediği tek il

Ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşanmadığı tek il Van oldu. Van’ da enerjinin İran üzerinden alındığı için kesintiden etkilenmediği bildirildi.

Berkin Elvan savcısı rehin alındı

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, rehin alındı. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişiler, Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde foto yayınladı.

28595437

Balyoz Davası’nda tüm sanıklar için beraat kararı

Yeniden görülen “Balyoz Davası”nda mütalaasını açıklayan savcı, “Dosyadaki dijital verilerin delil vasfına sahip olmadığı anlaşılmıştır. Sanıklarla, suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır” dedi. Savcı, Çetin Doğan, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun, İbrahim Fırtına, Özden Örnek’in de aralarında bulunduğu 236 sanığın tamamı için beraat istedi.

Şok istifa

Kütahya Milletvekili İdris Bal, kurucusu ve Genel Başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi’ndeki tüm görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Bal, “Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum” dedi.

Türkiye için hayati rakam açıklandı

2014 yılı ekonomik büyümesi yüzde 2.9 olarak gerçekleşti. Beklenti yüzde 2.7 seviyesindeydi. 2015-2017 arası OVP’de büyüme yüzde 3.3 olarak tahmin edilmişti. Türkiye ekonomisinin büyüklüğü dolar bazında yüzde 2.8 daralarak 800.1 milyar dolar oldu. Uzmanlar büyümedeki dolar etkisine ve yatırımların daralmasına dikkat çekti.

buyume

Erdoğan’dan 3. nükleer santral açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya’da yaptığı açıklamada ”Belki üçüncü bir nükleer enerjinin adımını atacağız. Türkiye’nin enerji günü her geçen gün arttığı için bu adımları atmalıyız”dedi.

Ankara’da öğrenci operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Emekli maaşlarına 100 lira zam

Temmuz ayından itibaren 1000 liranın altında emekli maaşı alanlara 100 lira zam yapılacak. 145 lira 65 yaş aylığı alanların aylığı ise 200 liraya çıkarılacak. Başbakan Davutoğlu bu zammın bütçe dengelerini bozmayacağını açıkladı.

Sergen Yalçın ve Ahmet Dursun’un acı günleri

Önce Sergen Yalçın’ın babası Özer Yalçın vefat etti. Kısa süre sonra ise bir diğer Beşiktaş efsanesi Ahmet Dursun’un babasının vefat haberi alındı.

taneryildiz idrisbal3 elektrik davutoglu buyume balyoz 28595437 000