Ömer Döngeloğlu TÜMSİAD’ın selam konferansında halkı coşturdu

Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şubesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı TV programcısı Ömer Döngeloğlu, hocanın ‘selamlama’ konulu konferans yoğun ilgi gördü. BelediyeKapalı spor salonunda düzenlenen konferans Kuran-kerim okunması ile başladı.

Selam Projesini hayata geçirilmesinde uzun süredir yoğun çaba sarf eden TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av:Hasan Ertürk, yaptığı konuşmasında, “İskenderun’un tüm renkleri, herkes bugün burada. Zaten amacımız da Selam projesi ile birlik ve beraberliği sağlamak, sosyal huzur ve barışın teminine katkıda bulunmaktı. İnşallah bu projenin İskenderun’da bir kıvılcım olduğunu düşünüyoruz. Bu kıvılcım inşallah Hatay’dan bütün Türkiye’ye yayılır. Temennim bu. Salonları dolduran ve böylesi anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan, tüm protokolümüze ve halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise,”O kadar güzel bir tablo var ki bu gece burada. Ömer Hocam insanlara terapi veriyor. Ramazan ayında inşallah Anıt alanında Ömer hocamı Anıt alanına davet ettik. Tabi selam çok önemli. Bu gibi değerlerimize hasret kaldık.Ne kadar çok selam verirsek o kadar iyidir. Selam bütünleşmektir. Selam İskenderun lobisinin oluşması demektir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ise, teknoloji ve bilim geliştikçe insanlar birbirinden uzaklaşıyor. Ben daha önceki hayatımda hangisine selam verdiysem, selamın karşılığını aldım. Siz tebessümle kalpten canı gönülden selamı verin, almıyacak hiçbir canlı yoktur. Ben bunu yaşıyorum. İşadamlarının toplantılarına katılıyorum, konuşulan konu sürekli kar zarardan habsetti kimi bilişim dünyasını gelişmesinden bahsetti.

Hiçbiri maneviyattan bahsetmedi. Hiçbirisiinsanları birbirine yaklaşmasından bahsetmedi. Hiçbiri tebessümden ve selamdan bahsetmedi.İşte Bu noktada TÜMSİAD’ı böylesine önemli bir projeyi hayata geçirilme noktasında bizleri birbirimize yaklaştırdığı için teşekkür ediyorum” dedi Hatay Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu ise, “Bu gün buraya konuşmaktan ziyade dinlemeye geldik.Böyle bir projeyi düşünen hayata geçiren, selamı tebessümü bize hatırlatan TÜMSİAD Hatay Şubesine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu proje, Hatay’da Türkiye’de hak ettiği yeri bulacaktır. Çünkü anlamlı bir proje hepimizin ihtiyacı olan bir slogan. Hepinize teşekkür ediyorum. Son olarak alkışlarla sahneye çıkan Ömer Döngeloğlu hoca ise, Selam’ın fazileti hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Döngeloğlu Hoca, yaptığı konuşmada vatandaşlara duygu ve hüzün dolu alar yaşatırken, Selam projesini hazırlayan ve İnsanları bir araya getiren TÜMSİAD Hatay Şube ve projeye destek veren sivil toplum kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Gecede TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av.Hasan Ertürk ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil birlikte Ömer Döngeloğlu’na plaket takdim etti. Konferans sonrası ise adeta izdiham yaşandı vatandaşlar Ömer Döngeloğlu ile fotoğraf çekinebilmek için yoğun çaba sarf ettiler. TÜMSİAD Hatay Şube organizasyonu ile düzenlenen Selam Gecesine Hatay Vali yardımcısı Kadir Sertel Otçu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal,Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye başkanı Abdurrahman Demirel Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

tümsiad özell (1) tümsiad özell (2) tümsiad özell (3) tümsiad özell (4) tümsiad özell (6) tümsiad özell (7) tümsiad özell (8) tümsiad özell (9)