İTSO’da Enerji de yeşil çözüm konulu konferans düzenlendi

İskenderun Çevre Koruma Derneği ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) İşbirliğiyle gerçekleştirilen konferans yoğun ilgi gördü. İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Enerji Ana bilim Dalı Başkanı Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye Başkanı Dünya Rüzgar Enerjileri Birliği Başkan yardımcısı Prof.Dr. Tanay Sıdık Uyar,’Enerjide yeşil Çözüm yüzde yüz yenilenebilir konulu konferans verdi. Konferansta ilk olarak söz alan İskenderun Çevre koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, “Yenilenebilir enerjiler sayesinde çevrelerin kirletilmediği, insanların ölmediği, kanserlerin artmadığı bir dünya istiyoruz.

Kirli yatırımların yerine yüzde 100 yenilenebilir kaynaklar kullanılması için bu gün burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Körfezimizin kirlenmemesi için yenilenebilir enerjilerin kullanılması gerekir” dedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Enerji Ana bilim Dalı Başkanı Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye Başkanı Dünya Rüzgar Enerjileri Birliği Başkan yardımcısı Prof.Dr. Tanay Sıdık Uyar, ise, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılması için çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Sine-vizyon destekli olarak rüzgar gülleri başta olmak üzere yenilenebilir enerjiler konusuna değinen Uyar, yatırımcıların da bu konuda desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin Enerjiyi çok pahalıya kullandığının altını çizen Uyar, Yenilenebilir enerjiler sayesinde az maliyetle daha çok elektrik kullanılabileceğinin de altını çizdi. Düzenlenen toplantıya İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyeler Gassan Kuran, Necat Özkaya, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Çevre Koruma Derneği üyeleri, Esnaf Oda Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler de katıldı.

itsoda çevre konulu konferans (3) itsoda çevre konulu konferans (5) itsoda çevre konulu konferans (6)