Ormancılık Günü nedeniyle Belen’de fidan dikim etkinliği düzenlendi

21 Mart Ormancılık Günü nedeniyle Belen İlçesi Kıcı Mahallesi Kurudere mevkiinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Jandarma Komutanı Yzb. Salih AYGÜN, Emniyet Amiri Ali Çolak, Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN, Belen Orman İşletme Şefi Mehmet BAŞARAN, İskenderun Türk Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Okul müdürleri ve bir grup öğrenci katıldı.

Ağaç Dikme etkinliğinde Orman İşletme Şefince; bozuk saha olarak görülen 30 Dekarlık alana 500 Ceviz, 500 Badem, 150 Elma, 150 Kayısı, 200 Alıç olmak üzere 1.500 fidanın toprakla buluşturulacağı açıklanarak, 2014 yılında, özellikle 2013 yılında meydana gelen orman yangınlarının meydana gelen sahalarda Alıç, Ceviz, Badem, Dut, İncir, Fıstık Çamı, Yalancı Akasya, Kızılçam, Selvi Fidanı olmak üzere toplamda 180.000 ağaç dikiminin yapıldığı, son yıllarda yeni dikilen fidanların ileride halkımıza gelir getirmesi düşüncesinden hareketle, ormanlarımızdaki ağaç çeşitliliğini arttırarak meyve veren ağaçların dikimine ağırlık verildiğini ifade edildi.

Kaymakam Aydın’da yaptığı değerlendirmede; bugün yapılan bu faaliyet ile gerek orman yangınlarımızın bölgemizdeki riskini azaltmak, gerekse de bölgede ikamet eden vatandaşlarımıza alternatif bir gelir kaynağı yaratma çabasında olunduğunu, bu ağaçların dikimi kadar bakımının da önemli olduğunu, tüm halkımızdan dikilen ağaçlara sahip çıkılmasını ifade ederek, bu vesile ile 21 Mart Ormancılık gününün de kutlu olması dileğinde bulundu. Etkinlik, protokol ve katılımcıların fidanları toprakla buluşturması ve yapılan ikram ile tamamlandı.

DSC_0630 DSC_0637 DSC_0645 DSC_0653 DSC_0707

Önceki İçerikHatay’da 6’ncı vekil sürpriz değil
Sonraki İçerikBAŞKAN KİMYECİ: “VATANDAŞIMIZIN LEHİNE OLACAK HER HİZMETE VARIZ”