İSDER’DEN BAŞKAN CULHA’YA ZİYARET

Kısa adı İSDER olan İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konuşan İSDER Başkanı İsmail Deliveli; “Bizler İSDER olarak Arsuz Belediye Başkanını ziyaret etmek istedik. Ben Nazım Başkanımızı Hatay Belediye Başkanı gibi görüyorum çünkü Arsuz deyip geçmemek lazım; Arsuz ilçemiz coğrafik konumu ve sosyal yapısının yanı sıra, turizmi, denizi, balıkçılık ve tarım yönüyle de Hatay’ın gözbebeği. Bizler halen İskenderun’la bir olarak görüyoruz. Değerli belediye başkanımızı ziyaret etmek onunla bir sohbet etmek ve kendisine geçte olsa derneğimiz adına hayırlı uğurlu olsun deyip başarılar dilemek istedik. Bu anlamlı ziyarete göstermiş olduğu samimi ev sahipliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz”

Daha sonra konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha; ”Bugün İSDER yöneticilerinin ziyareti bizleri memnun etti. Kendilerine bu nezaket ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Zaten benim yakinen tanıdığım dostlarım. Bu bölgenin duayen insanları. Toplum için sosyal projeler üretmek adına çalışıyorlar. Bu kentin kültürünün kaynaşması yönünde çaba içerisindeler. Kendilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Onların ziyareti bizlere moral motivasyon açısından katkı sunuyor.

Arsuz Hatay’ın önemli ilçelerinden birisi, ama Arsuz’un yeni ilçe olmasının yanı sıra interlandının geniş olması nedeniyle doğal olarak bir takım zorluklar yaşıyoruz. Ama bunları el birliğiyle aşmaya çalışıyoruz. Buradaki sorunlara çözüm üretme konusunda çalışmalarımızı Hatay’ın tüm dinamikleriyle birlikte ortaklaşa yürütüyoruz. Büyükşehir yasası nedeniyle bu sorunlar aşağı yukarı tüm ilçelerimizde mevcut. Başta Büyükşehir olmak üzere Hatay’ın bütün ilçeleriyle, özellikle başta İskenderun’daki arkadaşlarımızla destek ve dayanışma içindeyiz. Zaten İskenderun ile Arsuz’u ayırt etmemiz mümkün değil. İki büyük ve nezih ilçe adeta tek ilçe konumunda kardeş ilçelerdir.” dedi.

İSDER başkanı İsmail Deliveli’nin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Sabahattin Uygun ile Yaşar Bilgin’in de hazır bulunduğu samimi bir sohbet ortamında seyreden ziyaret sırasında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Arsuz’un sıkıntılarına da kısaca değindi. Başkan Culha; “Arsuz yeni kurulmakta olan bir ilçe, yani bizim en belirgin sıkıntımız ilçenin büyük bir bölümünde alt yapının olmaması. Arsuz, Hatay’ın on beş ilçesinin içerisinde alt yapısı olmayan tek ilçedir. Bu alt yapı projesinin bütün mahalleler arasında entegre edilmesi gerekir. Bu çok zor ve çok maliyetli bir proje.

Zaten büyük ölçüde bizim yetki alanımızda da değil. Bildiğiniz gibi kanalizasyon konusu da Büyükşehir’in yetki alanında. Büyükşehir belediyemizle koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Pirinçlik’ten İskenderun’a kadar uzanan havza içinde Arpaderesi, Pirinçlik, Karahüseyinli, Karlısu, Kışlak, Nergizlik, Karaağaç ve Nardüzü’nün içinde bulunduğu bölgenin alt yapı projesinin ihalesi yapılmıştır. Bizim için öncelikli konu bu. İkincisi tabi bizim sekiz belediyeden gelen sekiz imar planının yanı sıra liman müdürlüğünden gelen toplam dokuz tane imar planımız var. Bunların entegrasyonu ile ilgili bir takım aksaklıklar var. onların gözden geçirilmesi ve birbirleriyle uyumlu hale getirilmesi gibi çalışmalar sürüyor.

Tabi çok büyük bir sıkıntılarımızdan birisi de şu ki; çok büyük bir coğrafyaya hizmet veriyorsunuz ama bunun karşılığında aldığınız ödenek nüfus sayısına göre. Bizim nüfusumuz 81 bin ama 1 milyon nüfusun yaşadığı alana hizmet veriyoruz. Bu çok büyük bir sıkıntı. Zaten yazın bölgemiz 200 bin kişi oluyor aynı personel ve aynı ödenek ile aynı hizmeti vermek zorunluluğu da ana sıkıntılarımızın başında geliyor. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_0396 IMG_0405

Önceki İçerikBaşkan Dingil,Parkta yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesinden Duyuru