İlk semt pazarı Karaağaç’a

Arsuz Belediyesi, hem esnafın daha sağlıklı şartlar altında hizmet vermesini sağlamak, hem de vatandaşların rahat ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla yeni semt pazarlarının yapımı için harekete geçti. Biri Karaağaç Mahallesi’nde, diğeri Arsuz merkezinde yapılacak olan iki ayrı semt pazarı, çok amaçlı olarak da kullanılabilecek ve birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapabilecek.

Karaağaç Mahallesi’nde yapılacak olan yaklaşık 6 bin m2’lik alana sahip semt pazarı yerini başkan yardımcısı Sedat Deveci ve Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı ile birlikte inceleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yeni semt pazarlarının kullanım rahatlığı bakımından pazarcı esnafı ve vatandaşlar tarafından çok beğenileceğine inandığını söyledi.

Halkın daha hijyenik şartlarda alışveriş yapmalarını sağlamak, esnafın da daha sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmesine olanak tanımak için semt pazarları projelerini hayata geçirmek için ilk adımın atıldığını söyleyen Başkan Nazım Culha, “Amacımız; vatandaşların kışın yağmur ve çamur, yazın ise kavurucu sıcaklardan korunarak alış veriş yapmalarına imkân sağlayacak mekânlar oluşturmaktır.

Karaağaç’ta 5 bin 770 m2 alan üzerine kurulacak olan semt pazarımız, park yeri ve sosyal alanlarıyla birlikte yeni bir yaşam alanı oluşturacak. 3 bin m2’lik otopark alanı, 2770 m2 alana 90 adet tezgah, 10 WC, zabıta ofis binası, 56 m2’lik dinlenme tesisi ve kafeteryasıyla birlikte semt pazarımız tamamlanınca hem alışveriş için gelen vatandaşlarımız rahat edecekler, hem de pazarcı esnafımız modern bir mekanda satışlarını gerçekleştirebilecekler” dedi.

Semt pazarı yerinin ardından, Akçalı’da kurulacak olan çöp aktarma tesisinde de incelemelerde bulunan Başkan Nazım Culha Arsuz’u vahşi çöp depolama yönteminden kurtarmak için başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

çöp aktarma merkezi IMG-20150323-WA0002 IMG-20150323-WA0004 Slayt 1 karaağaç semt pazarı projesi (2) Slayt 1