Uğur Ağca, Aleviler Türkiye’nin Asli Unsuru Temel Taşıdır

Aleviler Türkiye’nin Asli Unsuru Temel Taşıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Uğur Ağca, İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği (AKAD)’ı ziyaret etti.

AKAD ziyaretinde Başkan Nihad Yenmiş, yönetim kurulu üyeleri ve Alevi inanç önderleri tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Uğur Ağca, sohbetin tamamında yine aynı samimiyetle konuştu ve “Aleviler Türkiye’nin asli unsuru temel taşıdır” diyerek ayrımın, ötekileştirmenin ülkeye verdiği zarara dikkat çekti.
Birlik ve beraberlik, toplumun tüm unsurlarıyla bir bütün olduğu vurgusuna AKAD’ta da dikkat çeken Uğur Ağca, farklılıkların zenginlik yarattığı Türkiye’de “Birlikten rahmet, ayrılıktan azap doğar” sözünün herkes tarafından bilinmesi ve bu sözün Türkiye için değişmez bir kural olması gerektiğini ifade etti.

Ayrımcılık, ayrıştırma ve ötekileştirme terimlerine her zaman soğuk baktığını belirten Ağca, Türkiye’nin her zamankinden çok kucaklaşmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde olduğunu hatırlattı.

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Uğur Ağca’nın sözlerini teyit eden bir konuşma yapan AKAD Başkanı Nihad Yenmiş de, Aleviliğin İslam dışı bir inanç grubuymuş gibi bir hava estrilmesini anlayamadıklarına dikkat çekti ve Aleviliğin İslam dininin ta kendisi olduğunu söyledi.

Alevi’lerin bir çok sorunu ülduğunu belirten Nihad Yenmiş, bu sorunların çözümü adına Ağca’nın mücadele verecek ve çözecek kapasitede bir milletvekili olacağından kuşkusunun olmadığına vurgu yaptı . Alevi yerleşim yerlerinde bulunan camilere atanan Sünni imamlar sorunu ve devlet kurumlarında Arapça tercüman bulundurulması sorunlarının siyasi kurumu tarafından çözülmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

UĞUR AĞCA AKAD (1) UĞUR AĞCA AKAD (2)

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi Halk Günleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikEğitim Gönüllüleri İGEV’de Buluştu