Aynı seansta hem reflüden, hem kilolarınızdan kurtulun

Tüp mide ameliyatı oldu, hızla kilo verdi.

Aşırı kiloları nedeniyle hayata küsen İlknur Bozkurt, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatıyla hızla kilo vermeye başladı. Hayatı boyunca kilo vermenin zorluğunu yaşayan Bozkurt, ameliyat sonrası kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade etti.

Ameliyatın ardından hızla kilo vermeye başlayan İlknur Bozkurt, “32 yaşındayım ve bu güne kadar hep kilo problemi yaşadım. Sürekli kilo alıp verdim, spor yaptım. Bıraktığım zaman iki katı kilo aldım. Bu nedenle kilo vermenin diğer yöntemlerini araştırıyordum. Ayrıca mide küçültme ameliyatını çevremden sürekli duyuyordum. Daha sonra İskenderun’da böyle bir hizmetin yapıldığını öğrendim ve Dr. Cavit Göktaş’ı araştırdım. Cavit Bey, muayeneye geldiğimde tüm sorularımı hiç sıkılmadan cevapladı ve O’na güven duydum. İçim rahat bir şekilde ameliyata girdim. Ameliyattan sonra çok çabuk ayağı kalktım ve kilo verdim. Kendi kendime keşke daha önce ameliyat olsaydım diye pişmanlık duydum. Ameliyattan önce 98 kiloydum, bir haftada yedi kilo verdim. Hiçbir zaman bir haftada yedi kilo vereceğim aklıma gelmezdi. Diyetisyenim Eray Albayrak da bana bu konuda çok yardımcı oldu. Emeklerinden dolayı Cavit Bey ve Eray Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Aynı seansta hem reflüden, hem kilolarından kurtuldu”

İlknur Bozkurt’a uygulamış oldukları ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cavit Göktaş, “1983 doğumlu hastamızda; hem reflü şikâyeti, hem de obezite vardı. Bu nedenle hastaya sleeve gastrektomi ameliyatını planladık. İştahın yüksek olması ve giderek kilo almasından ötürü aynı seansta diyafram tamirini de uyguladık. Hastamızın ameliyatı gayet başarılı geçti ve kendisini üçüncü gün taburcu ettik. Aynı seansta hem reflüden, hem de kilolarından kurtulmuş oldu. İlknur Hanım, bir hafta içerisinde tam yedi kilo verdi” açıklamasında bulundu.

“20. Obezite ameliyatımızı başarıyla gerçekleştirdik”

Gerçekleştirmiş oldukları ameliyatların başarıyla sonuçlandığını ifade eden Op. Dr. Cavit Göktaş, “Hastanemizde hem hiatal herni, hem de obezite ameliyatları hızla artmaktadır. İskenderun’da altı aylık süre zarfında ortalama 20 obezite, 30’a yakın hiatal herni ameliyatını gerçekleştirdik. Bu ameliyatların çoğunda başarılı sonuçlar elde ettik ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Hasta takibini mutlaka yapıyoruz”

Obezitenin, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından birisi olduğunu belirten Göktaş, “Son günlerde dış merkezlerde yapılan obezite ameliyatlarından sonraki ölüm vakalarını duymaktayız. Bu vakaların ölümle sonuçlanmasının en önemli sebeplerinden biri, hasta takiplerinin yeterince yapılmamasıdır. Ameliyat sonrası hasta; hekimle görüşebilmeli, sıkıntısı olduğu durumda ise hekime rahatlıkla ulaşabilmelidir. Obezite cerrahisinde en önemli komplikasyon, gastrik fistüldür. Bu komplikasyon, erken fark edilip, müdahale edilirse, ölümcül olmaktan çıkar. Hastanın ameliyat sonrası ihmal edilmesi ve takip edilmemesi de ölümle sonuçlanabilir. Hasta ile hekim, özellikle ameliyattan sonraki ilk 10- 15 günlük süre zarfında, mutlaka irtibat halinde olmalıdır” dedi.

cavit hoca 1 cavit hoca 2 Screenshot_1