100.Yılda Çanakkale Adlı Oyunla Gönülleri Fethettiler

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen tiyatro topluluğu Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle tiyatro, sergi ve oratoryonun yer aldığı büyük bir etkinlik düzenlemiş ve bu etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi görmüştü. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin de bizzat katılarak sonuna kadar izlediği ve sonunda vatandaşlara Çanakkale Deniz Savaşı’nda Türk askerinin kumanyası olan buğday çorbası, hoşaf ve somun ekmek dağıttığı etkinlik sonrasında dahi büyük yankı uyandırmıştı.

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı tiyatro topluluğu söz konusu etkinliğe katılmasından ve verdiği tüm desteklerden dolayı Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye teşekkür ziyaretinde bulundular.

Başkan Kimyeci’nin makamında gerçekleştirilen ziyarette topluluk üyeleri adına konuşan 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma adlı oyunun yönetmenliğini yapan Ali Sebzeci, teşekkürlerini ilettiği Başkan Kimyeci’ye plaket takdim etti.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise; “ 18 Mart 1915 tarihinde Anadolu’muzu düşman işgalinden kurtarma noktasında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk askerinin ve milletinin insan üstü, canlarını feda ederek vatan için, bayrak için, millet için nasıl mücadele ettiklerini bizlere çok iyi bir şekilde sundunuz, o duyguyu en güzel şekilde yaşattınız. “1915 Çanakkale Bedeli Kanla Ödenecektir” adlı tiyatro oyununda tüm bunları bizlere yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Tüm emeği geçen arkadaşlarımıza özellikle bu duygulu oyunu yazan Kadir Karahan kardeşimize, müzik konusundaki başarısını en güzel şekilde ortaya koyan Erhan Önal Bey’e, yönetmenimiz Ali Sebzeci kardeşime ve kostümleri en güzel şekilde hazırlayan Cafer Yaylacı Bey’e, şahsınızda ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sahip olduğumuz bugünkü kazanımları ecdadımızın o günkü fedakarlıklarına borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle kültürümüzü, tarihimizi eskisinden daha fazla, daha çok hassasiyet göstererek, öğrenilmesi ve irdelenmesi hususunda gösterilen hassasiyet nedeniyle de teşekkür ediyorum. Biz Antakya Belediyesi olarak milletimize sadece teknik belediyecilik sunmuyor, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak, sahip olduğumuz kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek için eğitim, kültür, sanat, spor branşlarında da hizmet sunuyoruz.” dedi.

Tiyatro Topluluğu Ziyaret (1)_1024x683 Tiyatro Topluluğu Ziyaret (2)_1024x683 Tiyatro Topluluğu Ziyaret (3)_1024x683