Samandağ Belediyesi Bir İlki Gerçekleştirdi

Gelmiş geçmiş Samandağ yerel yönetimler de ilk defa Anadil de (Arapça) anons uygulamasını, bugünkü Belediye Başkanı Mithat NEHİR talimatıyla başlatıldı.

Türkçe ile birlikte Arapça diliyle yapılan duyurular vatandaşlarca beğenildiği gözlemlendi. Özellikle Türkçe bilmeyen yaşlı insanların Arapça diliyle yapılan duyuruların net anlaşıldığı belirtildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat NEHİR; “Samandağ barış ve hoşgörü bakımından Ülkemiz genelinde örnek bir ilçe konumundadır. Farklı dilleri konuşan, farklı kültürlerin ve İnançların bir arada yaşadığı renga renk bir çiçek bahçesini andırdığını belirterek; Anadili Arapça olan vatandaşlara yönelik başlattığı anonslarla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı; “Samandağ halkımızın çoğu Anadili Arapça. Dolayısıyla duyurularımızı Türkçe ve Arapça olarak yaptırmaya başladık” dedi.

Başkan NEHİR şöyle devam etti; “Bu dönemimle birlikte ikinci dönemim, böyle bir ilçe de halkımızın desteğini de alarak hizmet sunmaktan dolayı gurur duyuyorum. Yönetime geldiğimden bugüne kadar ki süreçte, alt yapı üst yapı sorunları çözmeye çalıştım. Büyükşehir yasası öncesin de sorumluluğum 9 mahalle iken, Büyükşehir yasasıyla sorumluluğum köy ve beldelerimizle birilikte 120 bin Nüfus ve toplamda 42 mahalleye ulaştı.

Öncelikli sorunları çözerek, projeleri süreç içerisin de bir bir gerçekleştireceğiz” dedi.
Başkan NEHİR; “Anadil de Anons duyurularına tüm halkımızın gösterdiği hoşgörüden ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini bitirdi.

20150319_170813 20150319_171048 20150319_171735

Önceki İçerikCHP Tanıtım Toplantısı Bilgen Duman Açıklaması
Sonraki İçerik18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI